реклама

реклама

Органи студентського самоврядування черкаських ВНЗ створили черкаську студентську раду, вважаючи, що раніше створена в місті організація «Міська студентська рада» (свого часу очолювана регіоналкою Ольгою Сисоєвою) існує лише на папері і не виконує своєї функції.


Меморандум про створення Ради підписали представники восьми університетів у конференц-залі газети «Нова Доба». Згодом планується, що до меморандуму долучатимуться й інші університети області.

– Сама ідея міської студентської ради була започаткована «зверху» у зв’язку з певними політичними обставинами в країні. Після політичних подій вона розпалася і перестала функціонувати. Тому декілька місяців тому у мене та в інших студентів з’явилася ідея створити справжню черкаську студентську раду. Ми створили меморандум про подальшу нашу співпрацю. Важливо, щоб студентська рада працювала, а не була створена лише на папері, – зазначив голова курсантської ради Черкаського інституту пожежної безпеки Олександр Гергель.

Сергій Шмиголь, голова студентської ради Черкаського державного технологічного університету, зазначив, що сьогоднішній захід став першочерговим кроком, коли студентська молодь взяла на себе певну відповідальність.

– Ми маємо відповідати за свої дії і долучатися до всіх тих процесів, що відбуваються в нашому суспільстві. Ви знаєте, нещодавно був прийнятий Закон «Про вищу освіту». Тож у зв’язку з розширенням повноважень органів студентського самоврядування на нас лягає ще більша відповідальність. Орган студентського самоврядування не повинен бути лише культмасовим органом, що займається виключно організацією дозвілля. Орган студентського самоврядування – це величезна потужна сила, що гарантована законом. Такий орган має бути при всіх вищих навчальних закладах. Ми маємо право на фінансування з боку університету. І ми маємо право впливати на певні рішення ,як от виселення з гуртожитку, призначення стипендій. І важливо, щоб ці нюанси знали студенти, – зазначив Сергій Шмиголь.

Тож однією з функцій студентської ради і буде просвітницька діяльність, можливість студентів покращувати якість освітнього процесу, брати участь в благоустрої міста, захищати свої права та інтереси, розвиток міжнародного співробітництва, розв’язання соціально-економічних проблем студентів, боротьба з корупцією у ВНЗ.

Окремо варто зауважити, що студентська рада планує проводити благодійні проекти, зокрема, організувати благодійний бал, створити базу студентів-донорів крові в м. Черкаси.


реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 Регіонал 13.01.2015 17:23
Опа! Знову про Сисоєву пишуть... Наш чєловєк!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100