реклама

реклама

Відбулася презентація офіційно зареєстрованої громадської організації «Волонтер Черкащини». ГО «Волонтер Черкащини» здійснює свою діяльність з червня 2014 року. Реєстрація об’єднання як громадської організації була здійснена 2 лютого 2015 року, інформують в організації.

Основна мета організації – надання допомоги військовослужбовцям та їхнім сім’ям. Ініціатором створення громадської організації став депутат Черкаської міської ради Микола Добровольський разом з помічниками та небайдужими жителями міста.

Організація співпрацює з державними та громадськими об’єднаннями, установами, підприємствами, громадянами для реалізації своєї основної мети – допомоги українським військовим та їх родинам.


Опікується ГО «Волонтер Черкащини» бійцями полку «Азов» та частиною 95-ї аеромобільної бригади.

Менш ніж за рік було здійснено близько 20 поїздок до зони АТО. Активісти доправили більше 30 тонн гуманітарного вантажу. Крім того, волонтерам вдалося зібрати кошти в сумі 210 тисяч гривень, на які придбані товари, що замовляли черкаські бійці із зони АТО. Це засоби індивідуального захисту, побутові речі, речі військового призначення, запчастини до техніки, електрогенератори й багато іншого.

ГО «Волонтер Черкащини» також надає правову допомогу учасникам АТО. Юридичний відділ громадської організації здійснює правовий супровід та представництво інтересів учасників АТО в процесі відстоювання ними своїх прав.

Телефони організації: (047) 38-28-57, (0472) 38-38-54

У зареєстрованій ГО також розвіяли чутки, нібито бійці у зоні АТО вже не потребують гуманітарної допомоги, яку їм доправляють волонтери. Під час чергової поїздки в зону АТО активісти ГО «Волонтер Черкащини» вирішили поцікавитися безпосередньо у військовослужбовців, потрібна їм допомога, чи волонтери займаються марною справою.

Черкаські бійці полку «Азов» були вражені почутим. Передусім, вони подякували своїм землякам, які передають їм продукти харчування, засоби гігієни, одяг та інше. Боєць полку «Азов» з позивним «Хмурий» стверджує, що без допомоги волонтерів їм було б дуже тяжко. Практично постійно військовослужбовці знаходяться в такій місцевості, де харчуватися немає можливості, тому батончик «Снікерс», переданий волонтерами, чи печиво, чи консерви – як знахідка. Зазвичай, признається «Хмурий», допомогу, яка приходить від земляків, просто розмітають.

Військовослужбовці закликали черкащан не слухати плітки й запевнили, що будь-яка допомога волонтерів для них безкінечно цінна.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100