реклама

реклама

У центральній районній лікарні м. Умань найближчим часом встановлять котел, що працюватиме на дровах, тирсобрикетах, торфобрикетах та пелетах.

Така інновація дозволить не лише повністю відмовитися від природного газу, а й зекономити близько 20% витрат на опалення.

Можливість перевести лікувальний заклад на альтернативні види палива з’явилась завдяки ініціативі Уманської райдержадміністрації, яка продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології в районі. Крім котельні, за проектом у лікарні проводитимуть заходи зі скорочення споживання електроенергії та планують встановити сучасні високоефективні електродвигуни та насосне обладнання.

−  У сучасних економічних умовах актуальним є питання запровадження альтернативних джерел опалення з метою економії бюджетних коштів. Тому пошук інвесторів був першочерговим завданням. Ми активно працювали над цим питанням, і сьогодні вже маємо результат. Завдяки підприємству ТОВ «Укрспецтепло-Черкаси» Уманська центральна районна лікарня матиме сучасний твердопаливний котел. Сподіваємося, що співпраця з нашими інвесторами не обмежиться лікарнею, а знайде своє відображення і в закладах освіти, культури нашого району, − зазначив голова Уманської районної державної адміністрації Ярослав Скус.

За словами Ярослава Скуса, новий котел буде екологічно безпечнішим за газовий. Адже викиди в повітря від твердопаливного котла є значно меншими, якщо порівнювати з викидами при спаленні природного газу. Для очищення вихідних газів у ньому використовується сучасне обладнання, яке захищає від потрапляння в повітря найменших частин відходів у процесі згоряння твердого палива.

Запровадження систем опалення із застосуванням твердопаливних котлів дозволить у майбутньому повністю припинити споживання природного газу. Встановлені газові котли підтримуватимуть в робочому стані та використовуватимуть як резервне джерело теплової енергії, інформують у відділі з суспільно-політичних питань, регіонально-інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації апарату Уманської райдержадміністрації.

Довідка

Компанія «Укрспецтепло-Черкаси» у минулому році встановила близько 30 котелень на території різних областей України.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100