реклама
Sucurity Police

реклама

Представники мерії Черкас та активісти велоруху міста під час першої робочої зустрічі 23-24 березня у межах розробки концепції велоінфраструктури міста вже почали планувати велосипедну мережу й визначилися з основними веломаршрутами. Це – вулиці Гоголя, Смілянська, Ільїна, Гагаріна та підйоми з набережної до центру.

За словами начальника відділу реклами та дизайну міського середовища міської ради Андрія Поліщука, у Черкасах є всі передумови для реалізації велосипедної концепції та комфортного пересування любителям двоколісних «коней». Більше того – безпечний рух велосипедом тут можна організувати без значних витрат коштів, облаштувавши спеціальні смуги, встановивши навігацію та світлофори в кількох місцях.

– Серед переваг нашого міста – майже повністю рівнинний рельєф (за винятком кількох спусків до Дніпра), відсутність суттєвих перешкод для велосипедистів, як-то трамваї чи залізничні переїзди. А інтенсивність руху автомобілів на дорогах у годину «пік» складає близько 2 – 2,5 тисяч машин, – розповів Андрій Сергійович. – Водночас, середня відстань від спального району до центру становить близько 4-6 кілометрів. Тож людям буде не тільки комфортно пересуватися велосипедом чи то до місця роботи, чи то на будь-яку іншу зустріч, це й не втомлюватиме їх.

Приміром, каже він, у місті Мальме, що в Швеції, 40 відсотків жителів пересувається саме на велосипедах. До слова, цей вид транспорту має й низку переваг – він поліпшить здоров’я, допомагає зекономити та не шкодить навколишньому середовищу.

– Приміром, якщо взяти карту міста, то в місцях найбільшого скупчення автомобілів – найскладніша екологічна ситуація. Зокрема, в районі вулиць Ільїна – Смілянська та Шевченка – Смілянська, – констатував Андрій Поліщук.

Наступна зустріч робочої групи для подальшої розробки концепції відбудеться вже в травні. До того часу, громадська організація «Центр міського середовища» планує провести підрахунок велосипедистів на черкаських вулицях й у цілому дослідити нинішній стан цього руху в нашому місті.


– Тоді ми вже більш предметно обговоримо інфраструктурні деталі, серед яких – облаштування парковок, з’їздів та виїздів, – розповів Андрій Сергійович. – Після цього обговоримо проект майбутньої концепції й наші напрацювання у більш широкому колі, презентуємо його громадськості.

Велостратегію розробляють у межах проекту «ВелоЧеркаси», який ініціювала Фундація «Паритет» та ГО «Велопартуль» спільно з виконавчим комітетом Черкаської міської ради. Партнером у напрацюванні стратегії є «Асоціація велосипедистів Києва» та Центр соціальних та ділових ініціатив. Крім того, робоча група працюватиме й з експертами проекту «Розвиток велотранспорту задля добробуту громад», що втілюється у 2014-2017 роках за фінансової підтримки Європейського Союзу та Європейської федерації велосипедистів.

Свої наміри про співпрацю з ГО «Асоціація велосипедистів Києва» Черкаська міська рада закріпила підписанням меморандуму, наголошують у прес-службі МВК.

реклама

Коментарі  

 
0 #12 велик 27.03.2015 16:09
Ну, це вже во-о-ще! Креативуха зашкалює. Не завадило б зробити ще макет в масштабі 1:10.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #11 смс 27.03.2015 14:19
Карту мережі майданчиків для гвинтокрилих в місті Черкаси не планують підготувати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 2015 27.03.2015 14:12
Цю інфо зарано запустили.Треба було на День сміху -1 квітня
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #9 Джон Глэбб 27.03.2015 12:57
Велорикши будут?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #8 Знаток 26.03.2015 23:32
Идея отличная. Ну хорашо б чтобы ну каждый учасьник движения мог и себе по ходу проэкта личную там ну дорожку заказать. Ну и точки техподдержки и оддыха просто необходими на маршрутах, колёс там запасных себе прикупить, если шо и прокол вышел, курятины вкурить, стимулятора там какого нибудь на точке отдыха прикупить. Ну шобы о всех думали а не только о тех что с педалей не слезают. Ифраструктура тож вздовж маршрутов, туалеты, кебабные, рюмочные, кварталы гостиниц вдоль очинь протяжонных линий, шоб переночивать люди могли с удобствами если ночь в пути на работу человека застукає или там дощ, снег, выброс азотовский.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #7 блазень 26.03.2015 21:49
Тре підійти до питання дуже відповідально! Чув, що в Амстердамі кількість велосипедів перевищіла кількість мешканців і тепер паркування велосипедів- одна з великих проблем міста :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #6 Frogot 26.03.2015 18:53
Ребята вам это не надо то пройдите мимо, не все хотят ездить на машинах и маршрутках. Да и лучше тогда бегом под ЧМР ратовать за подъем проезда до 10 грн.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 Непогано, 26.03.2015 17:08
навіть маршрути з одностороннім рухом, позначені стрілочками на "зеленій гілці", передбачили. На цій лінії, схоже, повернення в точку старту не передбачуване, тому цю гілку можна вже назвати "велодоріжка в один кінець". Вузлові зупинки, пункти переходу з гілки на гілку, червоним пунктиром - велобани що будуються. Чудовий проект. Дехто до відкриття вже повинен починати збірку віршів писати, на подарунок першому їздуну, та плаття собі нове шити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Роршах 26.03.2015 16:36
Цікава чорнильна пляма, яка добре характеризує її творців.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 ЛВВ 26.03.2015 16:26
В місті, де немає грошей на ремонт доріг, про велосипеди нема чого й думати, хіба що з метою підвищення смертності серед населення. З такою якістю доріг машини будуть давити людей, як мух.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100