реклама

реклама

Двох працівників Придніпровського райвідділу УМВС України відсторонено від роботи через звинувачення у катуванні затриманого. Про це під час сьогоднішньої прес-конференції повідомив начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар.

На фото зліва – направо: постраждалий Андрій Лисенко, його дядько, член міськвиконкому Сергій Гончар та начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар

На фото зліва – направо: постраждалий Андрій Лисенко, його дядько, член міськвиконкому Сергій Гончар та начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар

 

За його словами, 17 березня в міліцію надійшло повідомлення про викрадення велосипеда. Працівники міліції Олексій Лисенко та Олександр Трохимець виявили на сайті «OLX» інформацію про продаж велосипеду, схожий на викрадений. Міліціонери 28 березня разом із власником велосипеда виїхали на зустріч із продавцем, затримали його, доставили в Придніпровський райвідділ міліції, де, зі слів постраждалого, застосували до нього засоби фізичного та психологічного впливу.

Наразі працівників міліції від роботи відсторонено. До них буде застосовано заходи, передбачені Кримінальним кодексом України.

Постраждалий Андрій Лисенко, який також був присутній на прес-конференції, повідомив, що купив велосипед у старого знайомого по школі. Він не знав, що велосипед крадений. Транспортний засіб виявився в поганому стані, і він вирішив його продати.

На місці зустрічі до нього підійшли двоє невідомих осіб, які почали роздивлятися велосипед. Після цього підбігли невідомі в цивільному, які надягли на Андрія наручники, натягнули шапку на очі, посадили в машину і доставили в Придніпровський райвідділ.

Не знімаючи шапку з очей, поверх неї натягли поліетиленовий пакет, щоб ускладнити дихання. Посадили на підлогу, скуті руки завели назад і між ними вставили ніжку крісла. Після цього почали катувати електрошокером по ногах. У результаті в хлопця залишився синець на руці, сліди від електрошокера на коліні, садна від наручників, а також сталося загострення хвороби серця.

Після таких катувань Андрій погодився підписати явку з повинною.

– Явка з повинною за Кримінально-процесуальним кодексом навіть не вважається доказом. Не розумію, навіщо це робити, – зазначив Владислав Пустовар. – У разі доведення вини міліціонерів їм загрожує 8-10 років ув’язнення.

Владислав Пустовар закликав громадян, які постраждали від незаконних дій працівників міліції, звертатися або в УМВС, або до незалежних громадських діячів.

Громадський діяч, член міськвиконкому Сергій Гончар, який допоміг Андрієві знайти справедливість, зазначив:

– Крадіїв велосипедів, звісно, треба ловити, але ця людина навіть не знала, що підписує. Так можна змусити підписати, що хочеш. Добре, що Андрій – мій племінник. Але багато черкащан бояться звертатися за допомогою. Якби на вулиці когось ударили електрошокером, він міг би дати здачі. У міліції ж людина беззахисна. Ті, хто катує людей, мають сісти.

Владислав Пустовар «цілком підтримав цю позицію».

За його словами, реакція управління буде жорстокою, незалежно від заслуг і цілей працівників міліції. За його словами, за останній місяць із скаргами на незаконний вплив до міліції звернулося 18 жителів області. По всіх проведено розслідування, матеріали направлено в прокуратуру.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #13 Любов Володимирівна 02.04.2015 23:41
Більшість дописувачів, чому сконецтноровуют ь увагу на тому, крадіжка це чи ні і моделюють ситуації з мобільними телефонами, та іншими речами, та ймовірними пострадалими в особі їх членів родин..., а справа зовсім в іншому, в статті піднята проблема безвідповідальн ості і безкарності тих, кому закон не писан, тобто міліції. На мою думку це саме більше суспілне зло, яке не можна залишати безнаказано! Якщо це представники закону, вони повинні діяти в межах закону, а коли вони ці межі переходять, вони вже не представники закону а злочинці, яких потрібно судити. Зважаючи на кількість резонансних відгуків в інтернеті, це не поодинокий случай в Черкасах, а система. А таку систему потрібно ламать, якщо ми хочемо жити в цивілізованому суспільстві, а не в цьому багні, яке залишила нам стара система!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #12 Любов Володимирівна 02.04.2015 23:40
Дуже видно що на форумі активно працюють помічники міліцейської угрупіровки (ворон ворогу глаз не виклює), що відповідальна за такі дії співробітників. Я декілька раз прочитала статтю, але фактів стосовно здирання етикеток та перекрашування велосипеда там не знайшла, а звичайний дописувач про це так детально розписав. Панове троллі, коли пишете відгуки, будьте уважні наводячи факти, а то попалитесь яка ваші колеги))). Звичайно, торгівля краденим це стаття, та чи кожен власник велосипеда має чек з магазину, щоб підтвердити що велосипед не крадений? Думаю ні! Але якби міліціонерів інтересувала правда, а не відкуп, то вони б перед тим, як надівати пакет на голову, знайшли того "старого шкільного товариша" про якого упомянуто в статті, та поінтересувалис ь, де він взяв того злощасного для цеї людини велосипеда!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #11 анатолий 31.03.2015 22:02
завтра етот "святой" украдет у вашего ребенка телефон, а дядя отмажет...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #10 Таисия 31.03.2015 18:33
Мда, якщо так суть перекрутити, то да - пацан виглядає винним.
Хто автор матеріалу? Чого тут не написано про те, що він цим велосипедом користувався, поремонтував його, а аж коли знадобилися гроші вирішив продати. Велик підфарбований, наклейки поздирав і як наші "умні і уважні" мєнти могли роздивитися серед тисяч оголошень на Сландо, що це той велосипед? Ха-ха, я скільки заяв писала - ніколи нічого не знайшли. Та і не шукали. А тут диви, в один день розкрили.
І те, що відпустили його по гроші, щоб викупити зізнання теж забули журналісти написати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #9 Юрист 31.03.2015 10:30
Продавець краденого зі своїм дядьком з міськвиконкому з ногами нарозкарячку дають прес-конференцію в обласному УМВС?! Це таке хау-ноу черкаське?
А як же презумпція невинуватості до моменту завершення слідства? Чи вже є вирок по міліціонерах, у якому їх визнано винними у катуваннях і є відмова у порушенні кримінальної справи щодо племінника чиновника, який торгував краденим?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #8 Богун 31.03.2015 09:13
[quote name="Сергій Слинько"]Наскільки я в темі з першого дня, то після катувань хлопця відпустили додому за грошима: справу збиравлися замяти за 5 тис. грн. Гроші від мав передати через заявника. А ситуація має ознаки катуваннь з ціллю отримання наживи!!! А це вже кримінальна відповідальніст ь.
Пане Слинько, я бачу, що громадська діяльність дуже впливає на фантазію громадських діячів. Про яке "замяти" ви мову ведете? Ви новий КПК читали? Про ЕРДР чули, відомості про скоєння злочину, а саме про крадіжку велосипеда автоматично вносяться до цієї бази по заяві потерпілого, замяти у Вас з Гончарем не вийде! Катів у погонах треба карати! Але і непричетність юнака на фото з 185 на лобі до події повинне довести слідство, а не дядя Гончар! Ви ж за гідність боролись з режимом, а самі у нього носа по самі вуха встромили, соромно гідні ви наші!!!!!!!!!!! !!!! Пане Пустовар, доведіть справу до логічного завершення!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 адекватний 30.03.2015 20:07
давайте бути відвертими. Коли у нас щось крадуть ми готові "руки крадіям повідривати" а коли їх знаходять то їх гарно прикриває закон. А ми так дружно обурюємся з приводу фізичного впливу міліціянтів. Попався б нам в руки крадій то відірвали не тільки б руки. Висновок - добре базікати коли біда в чужому дворі. Пропоную таким мудрим совітунам ппрацювати у міліції та самим розкрити злочини і через будь ласка умовити злодія підписати явку з повиною. Адресу райвідділів знаєте де бєруть в міліціянти?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #6 Реаліст 30.03.2015 19:06
За катування, якщо таке було, міліціонери мають відповідати. Але схоже, що тепер перекупник краденого (а за це є стаття ККУкраїни) спробує уникнути відповідальност і тільки тому, що "він на щастя, є племінником члена міськвиконкому".
Скажіть мені: хтось вірить, що цьому Лисенку його колишній однокласник свідомо "впарив" велосипеда, щоб той постійно міг його "попалити" - замість того, щоб продати його комусь незнайомому і подалі?! А лисенко "втирає", що купив у однокласника ламань і (увага!) коли виявив це, то замість того, щоб повернути тому неліквід, почав торгувати краденим через Інтернет?! Та ні,швидше схоже, що Лисенко свідомо допомагав у збуті краденого і має відповісти за це перед Законом.
Пане Пустовар! Притягнення міліціонерів до відповідальност і за побої, якщо такі були - справа добра, але Ви втратите авторитет у своїх же підлеглих і у міста, якщо не розберетеся із роллю родича чиновника у скоєному і розкритому злочині!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #5 Sun 30.03.2015 18:15
А на мою думку, Сергій Гончар вирішив попіаритися.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #4 Сергій Слинько 30.03.2015 17:30
Якщо так інформація буде викладена і прокуратурою, то працівники міліції легко відмажуnься. Проясню деякі факти.
Наскільки я в темі з першого дня, то після катувань хлопця відпустили додому за грошима: справу збиравлися замяти за 5 тис. грн. Гроші від мав передати через заявника, який звернувся про кражу цього велосипеда. Саме ці гроші і були мотивом катувань, на мою думку!!! Саме ці гроші і були причиною, чого казалось би офіційного підозрюваного неофіційно завели до відділку в наручниках і з закритими очима без відповідної реєстрації у журналі затриманих!!!! Це не просто катування ради катувань, які намагаються зараз звести до службової халатності чи ще чогось близького до адмінвідповідал ьності. А ситуація має ознаки катуваннь з ціллю отримання наживи!!! А це вже кримінальна відповідальніст ь. Винні міліціонери мають сидіти!!!!!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100