реклама

реклама

Учора в селі Червона Слобода Черкаського району та в селі Мельниківка Смілянського району під час земляних робіт місцеві жителі помітили невідомі предмети, схожі на снаряди.


Після огляду рятувальники ідентифікували знахідки як артилерійські снаряди, діаметром 76 мм часів Великої Вітчизняної Війни.

Того ж дня на відкритій території поблизу села Геронимівка Черкаського району було виявлено артилерійський снаряд, діаметром 152 мм часів війни.


Згодом у Черкасах на відкритій території під час земляних робіт місцеві жителі виявили артилерійський снаряд, діаметром 125 мм часів Великої Вітчизняної Війни.

На місці виявлення вибухонебезпечних предметів із складу працівників міліції виставлена охорона. Найближчим часом знайдені боєприпаси будуть знешкоджені на спеціальному полігоні піротехніками Управління.

Усього з початку року на території області виявлено та знищено 98 боєприпасів часів Великої Вітчизняної Війни.

Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області звертається до всіх громадян та наголошує, що в разі виявлення незнайомих предметів або схожих на вибухонебезпечні:

- припинити будь-які роботи в районі небезпечного місця;

- організувати охорону небезпечного місця;

- не допускати сторонніх осіб до небезпечного предмета, доки не прибули спеціалісти;

- у жодному разі не пересувати, не нагрівати, не розбирати небезпечний предмет;

- не розпалювати багаття поблизу знахідки.

«Пам’ятайте, що знешкоджувати вибухонебезпечні предмети мають тільки спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп, які пройшли фахову підготовку та мають навички роботи з «відлунням війни», – зауважують у прес-службі ДСНС області.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100