реклама

реклама

У Черкасах проходить XVIII чемпіонат світу з судномодельного спорту в класах радіокерованих яхт.

Такі змагання відбуваються в Україні вперше й триватимуть до 13 травня. У них беруть участь спортсмени з України, Польщі, Австрії, Китаю, Болгарії, які продемонструють свої уміння на близько 100 моделях.

5 травня на березі Дніпра відбулось офіційне відкриття чемпіонату за участі Віце-президента Всесвітньої організації судномоделізму і судномодельного спорту NAVIGA Пітера Шафта (Голландія), президента Національної федерації судномоделізму і судномодельного спорту України, судді міжнародної категорії Сергія Деміденка, заступника голови – керівника апарату Черкаської облдержадміністрації Віталія Коваля, заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Катерини Коваленко та багатьох інших.

Віталій Коваль привітав присутніх англійською, тим самим продемонструвавши свою повагу до гостей. Зокрема, Віталій Володимирович виразив щиру подяку за участь у змаганнях, зазначивши, що нині, коли ми живемо у важкий для нашої країни час, нам конче необхідна підтримка сусідів і такий міжнародний захід є яскравим прикладом цього. Він подякував усім і побажав успіхів, віри та перемог.

Президент Національної федерації судномоделізму і судномодельного спорту України Сергій Деміденко, у свою чергу, також подякував за організацію та додав:

– Черкаси – один із центрів яхтового моделізму, де є багато провідних майстрів, призерів чемпіонатів Європи, кубків Європи. Тож не дивно й дуже приємно, що змагання відбуваються саме тут.

Представникам усіх команд вручили подарунки на згадку про Черкаський край, потому спортсмени та судді виголосили присяги.

– У збірній команді України представників найбільше, – розповів майстер спорту міжнародного класу, суддя міжнародної категорії, лідер секції радіояхт у Всеукраїнській федерації Андрій Коваль, – а саме: з Черкаської області, Переяслав-Хмельницького, Харкова, Одеси. Тут – досвідчені спортсмени, серед яких – майстри міжнародного класу. Протягом чемпіонату проходить 3 класи змагань, переможців визначають та нагороджують поетапно.

Варто зауважити, у змаганнях беруть участь спортсмени різних вікових категорій. Зокрема, найменшому, українцю, – 8 років, а ось найстарший, австрієць, має близько 60.

Учасник із української збірної харків’янин Артем Плигач каже, що займається судномодельним спортом із 12 років й запевняє:

– Тренування, тренування і ще раз тренування приносять перемогу.

Тож провідні світові спортсмени судномоделізму продемонструють найкращі якості своїх моделей та вміння ними керувати, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

Довідка

Організаторами змагань є Всесвітня організація судномоделізму та судномодельного спорту NAVIGA, Міністерство молоді та спорту України, Національна федерація судномоделізму та судномодельного спорту України, позашкільний навчальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості м. Черкаси. Чемпіонат відбувається за сприяння Українського державного центру позашкільної освіти, відділення Національного олімпійського комітету в Черкаській області, управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської облдержадміністрації та інших.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 ЛВВ 07.05.2015 20:48
Де конкретно проходять змагання?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Дую спик англіцькою? 07.05.2015 19:35
"Дую дую, но нє очень"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 адекватний 07.05.2015 17:23
Привітав той привітав. Це нормально.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 Референт 07.05.2015 17:03
Треба не тільки гостей поважати, а й господарів.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #1 черкассы 07.05.2015 14:55
Какой маладец :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100