реклама

реклама Делікат

реклама

У Звенигородському поліграфічному підприємстві на Черкащині щойно вийшла з друку книга місцевих журналістів «Звенигородщина медова». Її автор заслужений журналіст України Феофан Білецький зібрав воєдино багаторічні творчі пошуки місцевих газетярів, виклавши історію бджільництва в подіях, фактах, особистостях. Разом з головою Звенигородської районної організації бджолярів-любителів Леонідом Захаревичем він провів велику організаційну роботу, аби творчий доробок звенигородських журналістів вихлюпнувся у  своєрідну енциклопедію місцевого бджільництва впереміш із хвилюючими розповідями про долі земляків, які на перехрестях долі зустріли своє справжнє покликання – таке солодке для душі й таке нелегке для роботи.


Більшість оповідей, що належать перу Феофана Білецького, - глибокий творчий пошук істини, що веде кожного з його героїв до обраної мети. Натхненно розповідає про бджолярів член Національної спілки журналістів України Михайло Солончук – філолог, газетяр і поет, який знаходить своїх героїв поруч , серед буднів, змальовує їх, не шкодуючи літературних фарб.

До збірки увійшли також окремі нариси з творчого доробку редактора газети «Шевченків край» (2000-2012 р.р) Раїси Білецької.

У збірці вміщено  захопливу оповідь про батька українського бджільництва Петра Прокоповича, з яким приятелював наш славетний земляк Тарас Шевченко.

Книгою «Звенигородщина медова» Звенигородська районна організація Національної спілки журналістів України засвідчує свою уклінну шану відданим бджолярській справі людям, які роблять світ життєдайним і здоровішим, а рідну Україну – багатшою.

Марина Лесь

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100