реклама

реклама

Групове захворювання на сальмонельозну інфекцію, пов’язане із вживанням харчових продуктів та готових страв під час святкування дня народження з виїздом на природу у м.Золотоноша, локалізоване та ліквідоване.

У 10 із 12 хворих встановлено діагноз: сальмонельоз, викликаний бактеріями роду Salmonella enteritidis. За результатами бактеріологічних досліджень аналогічний збудник виділений у вжитих в їжу продуктах та стравах (ковбаса копчена, салат із синьої капусти з майонезом, каша пшоняна, салат з печінки з майонезом, майонез домашнього приготування).

Усі хворі проліковані та станом на 14.05.2015 виписані зі стаціонару. Завершено медичний нагляд за контактними особами, що були присутні на святкуванні.

В результаті комплексного санітарно-епідеміологічного розслідування встановлено, що причиною спалаху послужило вживання недоброякісних харчових продуктів та готових страв  внаслідок порушення гігієнічних вимог щодо їх приготування, транспортування та зберігання.

Фахівцями держсанепідслужби проведено комплекс необхідних санітарно-протиепідемічних заходів, в осередках захворювань - заключні дезінфекційні заходи.

Про це інформує сайт державної санітарно-епідеміологічної служби в Черкаській області.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100