реклама

реклама

vok Черкаський водоканал направив до Національної комісії регулювання електроенергетики (НКРЄ) розрахунок нових тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення, повідомляє прес-служба підприємства.

- На сьогодні чинний тариф є нерентабельним, оскільки не відшкодовує витрати підприємства на надання послуг населенню, - коментує Сергій Овчаренко, директор КП “Черкасиводоканал”. - Ми не можемо й надалі працювати у збиток та нарощувати борги. Єдиний вихід — підвищення плати за воду, оскільки якістю послуги ми у жодному випадку не поступимося.

Так, тільки за травень підприємство через занизький тариф отримало збиток більше ніж на 500 тис.грн.

Тепер рішення щодо зростання тарифу має прийняти НКРЄ, яка до закінчення формування Національної комісії з регулювання ринку комунальних послуг, є державним регулятором щодо встановлення тарифів на комунальні послуги.

Нагадаємо, що востаннє тариф переглядався у лютому. Тоді він зріс лише на 5,7%, що є найменшим підвищенням на ринку ЖКП. Затверджений тариф покривав лише підвищення складової витрат на електроенергію — закладалася ціна на енерноносії за грудень 2010 року, а на сьогодні вони вже подорожчали на 22 % - до 1,003 грн/кВт. Не було враховано підвищення вартості інших складових тарифу, зокрема мінімальної заробітної плати, ціни на коагулянт, флокулянт та хлор, які забезпечують високу якість води.

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 NazarStodola 19.07.2011 08:36
Підіймайте. Наші люди все стерплять. І платитимуть, навіть не слухаючи ваших вчених (і в той же час на лоха розрахованих) аргументів. Мовчки йтимуть до кас і платитимуть. Такими їх зробила історія. Ними можна безболісно затикати дирки в бюджеті, за їх рахунок можновладці сміливо можуть вирішувати свої матеріальні проблеми. Так що можете користуватись.
Навіть, якщо хтось за них і заступиться, люди наші не зрозуміють. Скажуть: "От дурні! Хіба це щось дасть?!!"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 ТАКИ ДА 18.07.2011 16:38
Подымайте, шо ж делать.Токо кода же уже вы будете рентабельными, господа хорошие.В Городище вон подняли в четыре раза тариф на воду, так чем мы хуже? А если серьезно, то у нас хуже, чем после войны.Тогда умудрялись цены снижать, а сейчас только и слышим о подорожании.А когда же зарплаты поднимать начнут, в будущей жизни?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100