реклама
Sucurity Police

реклама

Меморіальну дошку пам’яті учасника АТО, спецназівця, полковника Головного управління розвідки МО України В’ячеслава Галви сьогодні урочисто відкрито в Черкаському колегіумі «Берегиня», який він закінчив у 1990 році. В’ячеслав Анатолійович загинув 26 серпня 2014 року під Новоазовськом, підірвавшись на ворожій міні.


– Полковника Галву вважають одним із найкращих українських фахівців розвідки. Він розробив унікальний чотириденний курс підготовки молодих розвідників, – розповів кореспондентові «Прочерку» директор колегіуму Василь Титаренко. – В’ячеслав – із військової родини, його батько «афганець», три роки воював.


Батько В’ячеслава, Анатолій Леонідович, усвідомлює, що виростив справжнього героя.

– Славик, великий фахівець у своїй справі, добровільно пішов захищати Батьківщину, готувати молодих бійців. Минуло вже 9 місяців, як його з нами немає... Але я щасливий, що наша держава, наша молодь шанує своїх героїв, – сказав батько полковника Галви.


Мати В’ячеслава, Олена Всеволодівна, виступала на церемонії крізь сльози. Вона розповіла, що для її сина прикладом був випускник колегіуму Олександр Педько, який геройськи загинув у 1985 році в Афганістані.

– А ви... ви – вчіться в мого сина! – закликала учнів Олена Всеволодівна.


На відкритті дошки, створеної коштом одинадцятикласників колегіуму, були присутні син В’ячеслава Максим і брат Дмитро, класний керівник Ніна Олексіївна Губернова, друг дитинства підполковник Олександр Тимошенко.

Взяв участь і начальник міського управління освіти Євгеній Степко.

– Сумні події відбуваються в стінах навчальних закладів нашого міста, – сказав він. – Школи номер 26, 3, 18, 2, а тепер і «Берегиня» відкрили меморіальні дошки героям, які загинули, виборюючи незалежність нашої країни, відкрили музейні кімнати... Це ще раз доводить, що ми – єдина нація, єдина Україна, ми маємо право й виборюємо це право кров’ю – право на існування й незалежність нашої держави.


Відкриття меморіальної дошки В’ячеславові Галві пройшло в дуже неформальній, душевній і патріотичній атмосфері.


реклама

Коментарі  

 
+6 #3 адекватний 19.05.2015 18:35
Нарешті молодь почали виховувати та ставити в приклад настоящих патріотів та захисників Вітчизни. Вічна пам'ять Офіцеру. Може зараз присідальники зрозуміють що ставка на бандитів на майдані була помилкою а скоріше злочином.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #2 небайдуже 19.05.2015 15:34
Які достойні люди. Благодаті Вам. Коли ж рехворматори зрозуміють людей
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Ukr 19.05.2015 14:20
Слава полеглому Герою!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100