У Черкаському районі знову бунт через зведення пташників. Завтра люди збираються вдруге заблокують трасу, що веде із Канева до Черкас. Дорогу перекриють поблизу села Мошни. А сьогодні близько п’ятдесяти жителів села Яснозір’я стали на заваді зведенню курників. Про це інформує “Про все“.


Нагадаємо, у понеділок жителі сіл Мошни та Яснозір’я Черкаського району вже блокували трасу Канів-Черкаси. У такий спосіб вони протестували проти зведення неподалік від їхніх сіл птахофабрики. На місце перекриття траси тоді прибули заступник губернатора Юрій Сас та голова Черкаської РДА Костянтин Омаргалієв.

– Нам пообіцяли, що до понеділка роботи по зведенню курника будуть зупинені. За цей час голова РДА мав вивчити документи та перевірити законність зведення курників. Він запевнив, що якщо побачить у документах якісь неточності, то буде готовий йти до суду та відстоювати наші інтереси, – каже сільський голова Яснозір’я Лідія Поповиченко.

Представникам влади люди повірили. Та сьогодні з’ясувалося, що їх обманули, адже на об’єкті  роботи тривали й далі.


– Ми побачили, що зведення пташників не те, що ніхто не припиняв, а почали працювати ще інтенсивніше, – обурюються селяни.

Тож люди стали на в’їзді і просто не пропускають на будівництво вантажівки із залізобетонними конструкціями. Завернули вже кілька машин відтак роботи на об’єкті зупинилися. Коли ж люди хотіли зайти на територію будівництва, охорона їх не пустила.


Селяни ж обіцяють чергувати на в’їзді до курників увесь сьогоднішній день та ніч. А завтра вдруге перекриють тресу Канів-Черкаси. Це будуть селяни із кількох довколишніх населених пунктів. І сподіваються, що влада їх таки почує.

Водночас люди кажуть, що на пішоходному переході, де вони збиралися перекривати дорогу хтось замалював знак “Пішохідний перехід”.

 

На сайті Державтоінспекції області вже з’явилася інформація, що 21 травня з 10-ї години на невизначений час громадяни можуть тимчасово перекрити рух транспортних засобів на 25 км автодороги Р-10 (Канів-Чигирин-Кременчуг).

У зв’язку з цим Державтоінспекція області рекомендує водіям врахувати цю інформацію, вибравши інший альтернативний маршрут об’їзду, із розумінням поставитися до тимчасових незручностей та неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху.

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 nnk3 23.05.2015 01:26
Та громади сіл вже неодноразово й не однозначно висловились!! Проте, обласній владі думка громадян байдужа, як і на "Митниці", як і на "ПЗР". Ламайте, шановні громадяни незаконні паркани!! Ми, Ткаченки-Казаряни, нові побудуємо!! Ср*ти ми хотіли на Закон України та на думку громадян!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 Українець 22.05.2015 11:01
Це була тільки попереджувальна акція громадської непокори, щоб куплені чинуші з району і області та “донєцький” директор ДП “Перемога Нова”, деякі, „віддані справі пошуку роботи на курниках” представники Мошнівської інтелігенції „культури та освіти” зрозуміли, що місцевих жителів їх свавілля допекло! Якщо не почують людей для яких ця земля їх колиска – наслідки будуть набагато жорсткіші. Вийдуть тисячі і вони знову згадають запах палених автомобільних покришок ! Так що рекомендуємо деяким чиновникам віддати наперед взяті в НашоїРяби “гонорари” і згадати, що вони “слуги народу” а не штатні працівники в олігархів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Алексей 21.05.2015 20:39
Нужно еще один участок перекрыть перед мостомместь поворот на лево на лозивок потом фотон и грунтовка люди там обьезжают
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #4 Я тут Онотоле 21.05.2015 14:01
Таким ось макаром скоріш за все потрібно відстоювати свої інтереси. Все таки люди починають розуміти що вони не вівці і не скот. А нардепи, очільники різних відомств заповніть одне. Не ви вибираєте себе а вас козлод... вибирають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+24 #3 serg 20.05.2015 23:50
Будівництво курників у Мошнах без згоди громади протизаконно, забирають чорноземи, питну воду і повітря. В Черкас забирають воду з Вільшанки, проплаченим чиновникам все одно, але не все одно нашим дітям, внукам і правнукам. Всі жителі Мошен здивовані Юріем Логоцьким, запороданцем за 30 срібняків, який зруйнував знаки пішохідних переходів на мосту, чим викликав можливість дтп, Де деолігархізація , яку проголосив Порошенко. Порошенко через Мошни не проіде, без імпічменту, Слава Украіні!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #2 О.ЧУПРИНА 20.05.2015 22:54
Молодці!Це приклад для наслідування.Концентрацію такої кількості курників допустити не можна.Обласні і районні керівнички,які проштовхують будівництво,є слухняними,безд умними холуями.Народ і правда переможуть!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #1 Сергей 20.05.2015 22:54
Респект Мошнам и Яснозерье. А вот селу Степанцы позор люди там молчат и не выходят а там уже строят рябу 2 плит навезли земли у них вода и так исопртилась а что будет аж страшно подумать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100