реклама

реклама

Представники Центрального проводу «Правого сектору» приїхали 21 травня в Черкаси доводити, що цю організацію оббрехали, звинувативши в носінні на території Сміли стрілецької зброї.


– Виникли деякі непорозуміння, – зазначив під час прес-конференції член Центрального проводу Андрій Бондаренко. – В нашій країні останнім часом узагалі багато робиться для дискредитації добровольчого руху – не тільки «Правого сектору» й Добровольчого українського корпусу, але й «Самооборони», «Автомайдану»... Антиукраїнські сили намагаються зробити все, щоб облити ці самоорганізовані, створені народом України рухи брудом, щоб внести розбрат, розкол, щоб українське суспільство, розчароване в нинішній владі, знову збити на манівці. Очевидно, ця кампанія розкручується перед місцевими виборами, тому що в антиукраїнських сил є бажання утримати в своїх руках владу, збільшити її, контролюючи в тому числі суспільні настрої через органи місцевого самоврядування, через депутатів.

За словами Андрія Бондаренка, нещодавно до Сміли «приїхали люди з Києва», які представилися «Батальйонним братством». Як зазначив пан Бондаренко, ця організація «створена ФСБ», її члени причетні до викрадення й вивезення в Росію відомого політика Миколи Карп’юка.

– Прозвучало декілька голосних заяв про те, що «Правий сектор» Сміли пересувається зі зброєю й лякає українських громадян. Хочу наголосити: по-перше, є єдиний командир «Правого сектору» в Смілі, – наголосив пан Бондаренко, вказуючи рукою на присутнього в залі Євгена Саражу. – По-друге, ніхто зі Смілянської районної організації ніяких людей (з організації, – ред.) не виключав... По-третє, краще, ніж «Правий сектор» Смілянщини в Черкаській області не працює жодна районна чи міська організація... Є просте розуміння: не дають хлопці комусь займатися незаконними речами, не дають ображати українських громадян і захищають їх, не дають включати тут «віджими» різні й займатися кримінальними розборками – звичайно, вони заважають! І цих хлопців намагаються в такий спосіб прибрати. Нічого не вийде! Бояться йти в «лобову атаку» на «Правий сектор», то вирішили зганьбити таким чином. Подібні намагання спостерігаються по всій Україні.

Сам керівник Смілянської організації «Правого сектора» Євген Саража спростував заяви якогось Олексія (очевидно, громадського активіста Олексія Цибка), ніби цією організацією керує «людина з кримінальним минулим».


– Я – людина, яка закінчила два військових вуза, з вищою освітою, і ніякого відношення до кримінального світу не маю, – наголосив пан Саража. Втім додав: – Але криминальные понятия от людских ничем не отличаются, потому во всех деяниях я полностью поддерживаю тех людей, которые делают правильно, тем более в этот час, когда идет война.

За словами Євгена Саражі, його людей звинуватили в тому, що вони їздять зі зброєю в громадському транспорті.

– Що я хочу сказати? Якщо є такі свідки, я даю слово офіцера: я готовий сісти за круглий стіл перед журналістами, і щоб були докази, що дійсно мої люди їздять по Смілі зі зброєю, когось пугають чи охороняють режимні об’єкти.

Як зазначив пан Саража, «Правий сектор» і охоронна компанія «Правовий сектор» – це різні структури, але вони «йдуть в ногу» як між собою, так і з «Автомайданом», «Самообороною», «БлокПостом», заради однієї цілі. Тому говорити про те, ніби він, Саража, і його люди «перебігли з «Правого сектору» в «Правовий сектор» не потрібно.

– В цей час усі мої люди ходять у цивільному одязі, форму ми вдягаємо, коли виїжджаємо на фронт або коли беремо участь у тренуваннях. До речі, я і мої люди одними з перших на Черкащині виїхали на фронт у якості волонтерів, – нагадав Євген Саража.

Керівник силового блоку «Правого сектору Черкащини», співкерівник «Правового сектору» Олександр Пилюхно додав до пояснень Євгена Саражі, зокрема, таке:

– З «Автомайданом» ми вивозили людей з Горлівки і з Червоноармійська, і це перший і єдиний раз, коли наша людина була в місті й у громадському транспорті зі зброєю, – розповів пан Пилюхно. – Є фото, й, звісно, можна цим закинути, де мій брат стоїть з автоматом у центрі Черкас... Досі ми ліберально ставилися до цих закидів – хто поганий, а хто хороший. Люди бачать, хто поганий, а хто хороший, і на сьогоднішній день уже зробили свій висновок... Досі ми були з людьми дуже ліберальні, але вже цього не буде. Вже будуть вживатися тільки радикальні заходи. Люди будуть наказуватися.

На запитання кореспондента «Прочерку», яким чином людей «наказуватимуть», Євген Саража відповів, що йдеться про «спортивний інтерес»:

– Не переживайте: стінка на стінку, спортивний інтерес, і нічого більше, – пожартував смілянин.

А Олександр Пилюхно зазначив, що «ніхто нікому не буде ламати ноги, хоча це варто було б зробити».

– Ми просто будемо нормально з людьми балакати, так, як ми балакали, коли були захоплення худоби. Ми людям пояснювали: вони всі встають в чергу, з нами представник військкомату, який переписує кожне прізвище й потім кожному видає повістку. І будемо відправляти людей на фронт, якщо вони не можуть нормально поводитися, – зазначив пан Пилюхно.

За словами Андрія Бондаренка, він ніколи не чув, щоб український націоналіст подавав до суду за образу честі й гідності.

– Честь і гідність треба захищати в інший спосіб. Це – чоловіча історія, – наголосив представник Центрального проводу «Правого сектору».

Прокоментував смілянин і приїзд з Києва представників «Самооборони», зокрема, сотника Анатолія Медведя.

– Ми з ним порозумілися дуже добре, бо він знає, що нас купити не можна, – зазначив Пилюхно. – Поки я з ним балакав, відбувся цей відеозапис, де смішний Цибко (очевидно, смілянський громадський активіст Олексій Цибко, – ред.) розповідав, що є Євген із дуже кримінальним минулим, який керує («Правим сектором» у Смілі, – ред.). Якби він це казав у мій бік, це ще можна було б зрозуміти, бо тоді, коли я був у кримінальній структурі (я цього ніколи не приховував), в мене був дуже близький друг, як брат, і це був Цибко, який нас затягнув тоді в кримінальну організацію... Тільки ми вискочили звідти в 1997-му році, і ніякий дідусь чи бабуся не може нам сказати, що ми когось пограбували чи в когось щось вимагали. А цей чоловік вискочив із криміналу, може, ще вчора, а може, ще й не вискочив.

Член Центрального проводу «Правого сектору» Андрій Бондаренко та речник «Правого сектору» Андрій Шараскін також розповіли про підготовлений нардепом Дмитром Ярошем законопроект «Про Добровольчий український корпус». Йдеться про утворення в Україні позаполітичної служби, яка скликалася б під час особливих чи надзвичайних ситуацій і допомагала б Збройним Силам, МВС, ДСНС виконувати їхні функції.


– Якщо це станеться (утворення корпусу, – ред.), то в Україні ми забудемо про «НРи» (безвідносно до того, яка літера буде стояти на початку абревіатури), національну чи міжконфесійну ворожнечу.

А Андрій Шараскін додав:

– Після утворення корпусу на прийдешній час у нас не буде проблеми тих мобілізованих, які не розуміють, що вони роблять у армії. Тоді з’являються проблеми з алкоголем, демотивацією, зрадою, залишанням своїх позицій, – наголосив пан Шараскін.

За словами Андрія Бондаренка, корпус скликатиметься тільки на особливий період.

– Тобто, не йдеться про те, що от «правосеки» хочуть тут собі приватну армію на території України створити, отримати від держави зброю й потім здійснити військовий переворот, – сказав пан Бондаренко. Проте не втримався від жарту: – Хоча, звичайно... (Гучний сміх у залі, – ред.) Це, звичайно, кайфово, але не на часі.

реклама

Коментарі  

 
+1 #12 Клен 31.05.2015 20:52
Правий сектор на ділі показав себе справжніми захисниками України. А всі ті хто тут ллє на них бруд - їдьте в Луган....ію і там покажіть хто ви є.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Володимир 31.05.2015 09:39
я знаю одного члена П.С. Сміли...і цього достатньо, щоб сласти враження про цю організацію...бидлота і все!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #10 адекватний 23.05.2015 01:32
пора вже це кодло спитати за всі злочини, розбої, вбивства і грабежі. Возомнили себе альтернативою армії та держави. В ТЮРЬМИ бандоту.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #9 Уманский Еврей 22.05.2015 22:22
Правый сектор под запрет!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #8 Антон 22.05.2015 17:03
не бачив ніяких озброєних правосєків. Шо за тролінг?)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #7 Смелянин 22.05.2015 15:50
Дожились. Ну если Пилюхно стал коммандиром "Правого Сектора", то можна сливать воду с этой организации. То что эти "добровольци" с криминальным прошлым и настоящим вытворяли в Смеле и на Востоке подходит больше для криминальной своры чем для серьёзной политической силы. Почитайте внимательно в Интернете информацию на всю эту бандейку.

С такой политикой "Правому Сектору" место на свалке истории. Вместо бандосов Януковича приходят бандосы с 90-ых.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-7 #6 Черкаси & УкраїNа 22.05.2015 14:11
Цитую черкассы:
Гнать вас нужно всех!!! И чем быстрее, тем лучше!

Цитую украина:
Сборище бездельников и безработных - разогнать давно пора!

Схоже, під цими ніками регулярно пише один і той самий чувачок (чи чувішка) - назву міста і держави це ***ло вперто шкрябає на "язикє" рашки і з маленької літери. І пОсти однакові - як за стилістикою, так і за обмеженим словарним запасом :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #5 украина 22.05.2015 12:54
Сборище бездельников и безработных - разогнать давно пора!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #4 черкассы 22.05.2015 12:39
Гнать вас нужно всех!!! И чем быстрее, тем лучше!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #3 Правда 22.05.2015 11:49
Посмотрите на эти р...жи это криминал !!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100