реклама

реклама

21 травня в Східноєвропейському університеті відзначили День вишиванки – символу, який єднає українців незалежно від мови, якою вони спілкуються, віросповідання та політичних поглядів.

Одягнувшись у вишиті сорочки та сукні, студенти і викладачі прийшли до університету. Усміхнені обличчя та блиск в очах прекрасно доповнювали орнаменти на їх вбранні.

За словами ректора університету Любові Олександрівни Шпак, відзначення в закладі Дня вишиванки має на меті збереження українських цінностей та їх популяризацію серед студентської молоді.

У цей день в університеті можна було побачити безліч варіацій національної сорочки, які різнилися між собою орнаментом, тканиною, технікою виконання та гамою барв. Вишиванки були чорно-білі, біло-червоні, різнокольорові, довгі, короткі, зі старовинними і сучасними орнаментами.


Студенти і викладачі поділися історіями своїх вишиванок. Хтось сорочку придбав, а хтось дістав із бабусиної скрині як родинний спадок.

– Вишиванку подарувала мені бабуся. Вона вишила сорочки для всієї нашої родини. Ми з гордістю їх вдягаємо на свята, це наша сімейна традиція, – розповіла викладач кафедри туризму і готельно-ресторанної справи Лілія Бондаренко.

Патріотичним духом був пронизаний увесь день. Свято було помітне і в коридорах, і в навчальних аудиторіях, куди в яскравому вбранні студенти прийшли здобувати знання.

– Сьогодні багато студентів прийшли на пари у вишиванках. Добре, що вони не забувають і шанують національні традиції, – зауважила голова студентської ради університету Вікторія Кириченко.

Проведений захід студенти і викладачі Східноєвропейського університету присвятили рідній Батьківщині, яку вони хочуть бачити єдиною і процвітаючою.

Про це інформує прес-служба університету.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 Відпочиваючий 24.05.2015 13:02
Жіноча футбольна команда і тренер. Гарно.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100