Заступник голови – керівник апарату Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль та голова обласної ради Валентина Коваленко привітали та нагородили подарунками юних переможців Всеукраїнських предметних олімпіад, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

– Показово, що в цей важкий для України час ми маємо найкращий за всі попередні роки результат ваших досягнень, – сказав Віталій Коваль, звернувшись до юних дарувань. – Тим самим ви довели, що, попри всі негаразди й труднощі, ми – сильна і  розумна нація. Тож, обираючи шлях у майбутнє, пам’ятайте, що ніхто замість нас із вами не побудує Україну, ніхто не засіє поля, не навчить іноземних мов… Учітеся й надалі, виявляйте наполегливість, тому що ви є взірцем для однолітків, друзів та знайомих. Ви є гордістю вашої родини й врешті всієї Черкащини.

Віталій Володимирович висловив вдячність самим переможцям, їхнім батькам та викладачам, повідомляють у прес-службі Черкаської ОДА.

Водночас голова обласної ради Валентина Коваленко зазначила:

– Ці перемоги нам дуже необхідні, аби вкотре довести, що українці є славною нацією, творчою, інтелектуальною, мають свій золотий фонд та людський капітал.

У ІV етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад брали участь 80 учнів із 8 районів і 6 міст області. 37 з них стали переможцями. Щороку зростає популярність Малої академії наук в області, яскравим показником є збільшення кількості наукових робіт, виконаних на високому рівні. 41 представник області взяв участь у цьогорічному фінальному етапі конкурсу-захисту, з яких 26 стали переможцями. Цього року найпопулярнішими були секції філологічного, історичного, технічного та комп’ютерного відділень. Стовідсоткову перемогу в залік черкаської команди принесли учасники відділень фізики і астрономії, наук про Землю, історії та мовознавства.

– Цьогоріч наші діти показали найкращий результат за всю історію діяльності Малої академії наук – 63% переможців, – сказав директор департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський. – 3 перших місця, 11 других і 12 – третіх – такими були досягнення фіналістів МАН.

Під час урочистого нагородження всі переможці отримали від обласної влади подарунки – наручні годинники.

Потому до слова долучилися учні 11-х класів Черкаського гуманітарно-правового ліцею Черкаської міської ради Євгеній Коновалов і Тальнівського економіко-математичного ліцею Тальнівської районної ради Мирослава Доманіцька.

– Я вірю, що талановита молодь Черкащини не шукатиме долі на чужині, – звернулась до присутніх Мирослава. – Нашим розумним головам я бажаю бути гідно оціненими в своїй країні, так, як цінуємо і любимо її ми. Бажаю вам вірити в себе, ніколи не здаватися і завжди перемагати. Перемог бажаю й нашій країні, особливо у цій непростій війні. І нехай після грози в небі засяє сонце й веселка, в якій виблискуватимуть такі кольори: синій – колір вірності, червоний – життя, жовтий – сонця та зелений – надії.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Учень 27.05.2015 23:05
Могли і за вчителів згадати. Без них ми не досягли б таких результатів. Дякую від усіх нас.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #1 лорд Чемберлен 27.05.2015 19:56
В этом МАН все куплено и коррумпировано и жюри и награды и дирекция.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100