Від виборів до виборів міський голова Черкас Сергій Одарич намагається давати дедалі менше порожніх обіцянок, а його плани стають усе конкретнішими. Такий висновок зробили учасники публічної дискусії, присвяченої року діяльності після переобрання пана Одарича міським головою.

Ініціаторами та організаторами заходу виступила громадська організація «Система народного контролю «Слово і діло» та обласна організація Комітету виборців України.

За результатами моніторингу виконання і невиконання обіцянок міського голови, «Слово і діло» встановило, що «за весь період власної політичної діяльності Одарич виголосив 123 обіцянки. Із них 52 були зафіксовані громадськими активістами як такі, що не виконані, ще 46 – виконані, а 25 – знаходяться в процесі виконання». За рік після переобрання на посаду мера Одарич задекларував 36 нових обіцянки, 7 з яких удалося виконати, а 4 залишилися невиконаними. 25 декларацій Одарича перед виборцями продовжують перебувати в процесі реалізації.

За словами волонтерів «Слова і діла», міський голова Черкас посідає 8-му сходинку в рейтингу мерів України, які найбільше виголошують публічних обіцянок та 6-ту сходинку в рейтингу відповідальності міських голів. У той час, як за показником безвідповідальності Одарич посідає 3-тє місце у рейтингу очільників міст обласного значення.

В цілому ж, оцінюючи підсумки роботи діяльності Сергія Одарича, голова «Слова і діла» Євген Заїка зауважив, що «складається враження, ніби останні два місяці міський голова більше акцентував власну увагу не на виконанні раніше задекларованого, а на конфліктному з’ясуванні стосунків із секретарем Черкаської міської ради Олександром Радуцьким».

Під час обговорення багато учасників дискусії поставили під сумнів коректність методології, якої дотримується у своїх підрахунках «Слово і діло». Зокрема, не чітко визначено, які заяви є обіцянками, а які – ні, чи мав міський голова реальні можливості реалізувати задумане (з урахуванням відсутності підтримки в міськраді) тощо.

Голова обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик, підбиваючи підсумки власного моніторингу діяльності Одарича, зазначив, що «з кожним роком мерства його обіцянки стають дедалі скромнішими, менш популістичними і більш реалістичними». Розпочавши від обіцянок побудувати автобан Черкаси-Київ, міський голова нині більше говорить про асфальтування окремих вулиць...

Депутат Черкаської міськради й заступник голови ОДА Юрій Сас зазначив, що в міського голови немає можливості ефективно працювати в умовах, коли депутатський корпус не налаштований на співпрацю. Але міський голова мав реальну можливість сформувати свою більшість у міськраді, застосовуючи політичні компроміси й домовленості, та, на жаль, цього не зробив.

реклама

Коментарі  

 
+4 #8 Баба Валя 02.06.2015 14:02
Не обицянок меньше а просто закончились фантазии.
И чего он только не обещал. Лжец!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #7 пока 31.05.2015 08:48
Піар , політтехнології ,проплачені ботаники-експерти діють до того часу,поки народ не усвідомить:"Дурять нашого брата".Якщо нічого показати, показують цифри.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Хто експерт? 30.05.2015 10:15
А Сас там був просто за старою звичкою КВУшника?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 блазень 29.05.2015 20:17
Постєбалися з Олєгіча з сурьозним виглядом на камеру :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 федор принципиальный 29.05.2015 18:52
одарыч свой базар начал с 2006г.,когда пообещал запустить аэропорт,постро ить скоростную трассу Киев-Черкассы,завали ть город стеклоблоками и кончил очередными обещаниями закупить70 троллейбусов,см онтировать100светофоров-оказалось очередное словоблудие и бред беженца из Нежина,черкащан е по уши в долгах в кредитах и выпущенными облигациями-ни положительных решений с ЕБРР,ни дорог,расхлебыв ать долги одарыча придется черкащанам,а одарыч,как всегда,свалит всю свою бездарную работу или на депутатов,или заместителей-это его"конек".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #3 Місцевий 29.05.2015 18:29
Так ж..у Одарычу еще не лизали!Противно ...! Люди не давайте руку этим м.....м!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 roll 29.05.2015 17:24
Правда?А у нас,жителів Черкас,думка інша.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #1 федор принципиальный 29.05.2015 17:19
Назовите хотя бы одно обещание одарыча выполненное,спл ошное словоблудие и брехня,МАЛО ТОГО ЗА ЕГО"СЛАВНУЮ"РАБОТУ ПРОКУРОР ЗАПРОСИЛ ПЯТЬ ЛЕТ ТЮРЬМЫ,моня его еле вытащил.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100