реклама

реклама

Робочий простір просто в середмісті віднині є в черкаських айтішників. У будівлі поблизу міськвиконкому відкрили перший у Черкасах публічний коворкінг-центр «Talent HUB». Тут є всі зручності для роботи айтішників.

Цей центр заснував Володимир Дибенко зі своїм братом. Він у сфері ІТ із 2001 року. Каже: працюючи, відчув потребу ділитися своїми знаннями з іншими.

– Саме для цього, власне, ми і створили «Talent HUB», – пояснює Володимир. – Коворкінг-центр – це місце, де ми хочемо, щоби збиралися люди, які прагнуть освоїтися в ІТ-сфері та створювати цінні проекти для нашого міста, нашої області, нашої країни. Тут є все необхідне для роботи. Окремі робочі місця, кабінети тощо. Також проводитимемо в «Talent HUB» тренінги, майстер-класи та семінари. Червень уже весь розписаний. Як ми кажемо: якщо є досвід в ІТ – тобі сюди, немає – тобі сюди, хочеш робити свої проекти – тобі сюди.

На відкриття центру айтішники запросили керівників міста й області. Нещодавно вони підписали меморандум про співпрацю задля розвитку ІТ-сфери. Владці обіцяють: цей коворкінг-центр перший, однак не останній. Спільно відпрацьовують подальші кроки в розвитку ІТ-спільноти.


– Це серйозний крок уперед, – зауважує голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Ми маємо великий потенціал для розвитку ІТ-галузі. Тому, як влада, максимально цьому сприяємо. Такий коворкінг-центр – це ще й можливість, зокрема, для наших студентів поліпшити свої знання. Бо тут збиратимуться не теоретики, а успішні практики, в яких є, чого повчитися.

Самі айтішники називають нововідкритий «Talent HUB» украй їм потрібним. Мовляв, раніше не мали в Черкасах єдиного місця для зібрань.

– Я працюю над проектом «GeekHUB», – розповідає його співзасновник Нік Курат. – Ми, як практики, навчаємо талановиту молодь навичок розроблення програмного забезпечення та ІТ у цілому. Будемо співпрацювати з «Talent HUB». Черкаська ІТ-спільнота розвивається не один рік, однак досі це все було розпорошено, ми були хіба в онлайні. А тепер люди, які хочуть освоїтися у сфері ІТ, знатимуть, куди їм іти.


Нагадаємо, в рейтингу видання «Forbes. Україна» Черкаси опинилися на шостому місці за перспективністю для нового бізнесу. Серед переваг міста зазначено і створення тут ІТ-кластера.


Про це інформує прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #2 Сеня Рудик 08.06.2015 22:25
Тому, як влада... - це хто влада?! Вам довірено лише управляти, а не володіти.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Сеня Рудик 08.06.2015 22:07
Дай боже успіху!Володя активний і цілеспрямований , досягне поставленої мети.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100