На флагштоці біля черкаської мерії замайорів прапор Національного олімпійського комітету України.

Його підняли з нагоди відкриття Перших Європейських ігор, що вже сьогодні стартували в столиці Азербайджану. У такий спосіб черкащани висловили підтримку тим землякам, які вирушили до Баку захищати спортивну честь України.

У складі збірної України на І-ій Європіаді виступатиме п’ятеро черкащан: Сергій Куліш (кульова стрільба), Олексій Сюткін (триатлон), Ярослав Жмуденко (настільний теніс), Юрій Швайко (спортивна аеробіка) та Анастасія Ісаєнко (спортивна аеробіка).

– Свято олімпійського прапора – це добра й славна традиція, яка символізує мир, дружбу, єднання навколо олімпійських цінностей та підтримки наших спортсменів, – сказав під час церемонії підняття стягу перший заступник відділення Національного олімпійського комітету України в області Антон Скачков. – Уже за кілька днів збірна команда України захищатиме честь нашої держави та її прапор на Перших в історії Європейських іграх. 243 атлети докладуть максимум зусиль для того, аби над теренами Баку на честь їхніх перемог звучав гімн України та піднімався наш національний стяг.

Почесно право підняти олімпійський стяг було надано майстру спорту України, члену збірної команди України з кульової стрільби, чемпіону України Дмитру Омельяненку та кандидату в майстри спорту України, члену юніорської збірної команди України з боксу, чемпіону Європи серед школярів Дмитру Майдакову, інформують у прес-службі Черкаського МВК.

Свідками підняття прапора НОКу стали вихованці спортивних шкіл міста та представники міської влади – перший заступник міського голови Тарас Хвиль, заступник міського голови Юрій Гончаров, заступник міського голови Станіслав Овчаренко та секретар міської ради Олександр Радуцький.


– Міська рада докладає усіх зусиль, аби підтримувати та розвивати спорт у Черкасах, популяризувати його серед молоді. Навіть у сьогоднішніх непростих умовах нам вдається забезпечувати необхідним інвентарем та обладнанням усі дитячо-юнацькі спортивні школи міста, – підкреслив Олександр Радуцький та побажав юним спортсменам у майбутньому й самим стати учасниками змагань такого рівня.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100