реклама

реклама

Слова вдячності й побажання всіляких гараздів лунали 18 червня з нагоди Дня медичного працівника в обласній філармонії. З професійним святом лікарів, санітарів та медсестер привітали керівники галузі та області, митці подарували концерт. Більше 20-ти медиків отримали відзнаки.

На урочистості завітали голова обласної ради Валентина Коваленко, заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль, голова Федерації профспілок Черкащини Петро Шевченко, голова Черкаської обласної профспілки медичних працівників Валентина Кочубей, директор Департаменту охорони здоров’я Анатолій Ситник.

- Ви щохвилини в цих складних умовах робите все можливе і неможливе, щоб надати медичну допомогу населенню області, - привітав присутніх директор Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА Анатолій Ситник. – Сьогодні можна згадати імена дуже багатьох наших колег, які чесно й добросовісно працюють в районах області, аби зменшити біль і страждання людей, продовжити життя.

Він висловив сподівання, що після довгих років “хронічної перебудови» в медицині настануть кращі часи й заробітні плати медиків зростатимуть.

- Ще нещодавно, як ми торік відзначали це свято, сподівання були такі, щоб війна закінчилася і ми могли працювати в мирний час, - сказала голова обласної ради Валентина Коваленко. – Ми говорили про те, що повинен підвищуватися рівень життя. В реальності продовжуємо переживати різні проблеми, але ви залишаєтеся незмінними в своїй клятві Гіппократу, ви лишаєтеся тими рятівниками, які стоять на сторожі не тільки тіла, а й духу нашої нації. Я хочу сказати вам величезне дякую, низький уклін за ваші терпіння, добросердечність і чітку українську позицію, яку ви проявляєте, беручи участь у подіях на сході.

Заступник голови, керівник апарату Черкаської ОДА Віталій Коваль наголосив, що в роботі влади в напрямку надання медичної допомоги мета одна – наближення якісної медичної послуги до споживача й відповідне пошанування праці медиків.

- Завдання обласних програм, місцевої й обласної влади, спільно з громадами вирішувати питання, аби сьогодні вам було комфортно надавати послуги, а пацієнтам – їх отримувати, - сказав він. - Сьогодні ми розпочали «глибинно» вивчати медицину Черкащини, аби запропонувати нову модель її розвитку з огляду на адміністративну реформу. Хочеться побажати, щоб вашу велику родину оберігав Бог і давав віру, бо без неї навряд чи були б ті унікальні результати, які ви показуєте.

Під час заходу кращих медиків краю відзначили грамотами та подяками Міністерства охорони здоров’я України, обласної державної адміністрації, обласної ради та обласної профспілки медичних працівників.

Наразі в галузі краю працюють більше 30–ти тисяч фахівців, із них 15 тисяч – лікарі та медсестри. Та галузі бракує півтори тисячі медичних працівників. Наразі укомплектованість штатних посад лікарів становить 73%. Задача влади – заповнити цю прогалину якнайшвидше, особливо в сільській місцевості.

Прикметно, що 40 працівників галузі були мобілізовані для захисту кордонів нашої держави. Про це повідомляють на сайті Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100