Ще раз про калюжу біля літака написав у «Фейсбуці» міський голова Черкас Сергій Одарич, давши роз’яснення по її виникненню.

«З моменту забудови Південно-Західного району в 70-80х роках там ЗАВЖДИ було море. Чому? Бо дощову каналізацію «не доробили». Навпаки, той шматок, який був побудований у 1970-х, замість того, щоб відводити воду від літака, ЗБИРАВ туди воду від самого аеропорту! Цей шматок не був введений в експлуатацію, не поставлений на баланс і про нього ще три роки тому ніхто не знав. Навіть комунальники-аксакали. Люди, які живуть в тому районі довго, знають, що так було завжди», – зауважив мер.

Він додав до тексту фото 1983 року.


Дощова вода через трубу невеликого діаметру відводиться у фекальну каналізацію Водоканалу, транспортується за два десятки кілометрів на очисні «Азоту» і місто платить за її очистку хімічному підприємству. При невеликих дощах система працює, але кожна злива викликає колапс.

«Восени 2012 року ми спільно з тодішніми керівниками департаментів містобудування і ЖКК Олександром Ільченком та Олександром Риджаничем віднайшли недобудовану мережу (дійсно, лише за допомогою металошукача Напрацювали рішення, яке б дозволило ефективно відводити всю воду за межі Черкас в сторону Сміли. Тоді ж я дав доручення оформляти мережу у власність міста і ставити на баланс ЧЕЛУАШ. Проводити експертизу і замовляти проект реконструкції», – зазначив Одарич.

Роботи були заплановані на літо-осінь 2013 року.

«Після моєї відставки відразу були звільнені і Риджанич, і Ільченко. Всі роботи були припинені. З Програми розвитку і бюджету все було вилучено. Після виборів минулого року я доручив відновити всі роботи. Вже зроблено експертизу. Вже зроблена передача мережі на баланс ЧЕЛУАШ. Вже зроблені необхідні зміни в бюджеті і програмі розвитку, передбачені кошти. Єдине, чого бракує на цей час, - проекту.

Протягом останнього місяця КОЖНОГО дня ранкова нарада із заступниками починається із мого запитання до Юрія Гончарова: «Де проект реконструкції каналізації в районі літака?»

І кожного дня та сама відповідь: «Є. Робиться. Отрешко сказав, що завтра буде...»

Сподіваюсь, що Юрій Андрійович після двох діб відкачувань води набрався злості і все ж таки доб’ється від свого підлеглого виконання доручень. І ми до зими завершимо роботи, які не завершили наші попередники 40 років тому», – підсумував з надією Сергій Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+4 #8 лодочник 30.06.2015 23:22
Не было 40 лет назад потопа ! И самолета еще не было, и парка !)))))))И озер там не б :lol: :D :lol: ыло !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #7 ЛВВ 30.06.2015 16:39
Знову винні Гончаров і Отрешко, а Одарич білий і пухнастий. Мер повинен д..ти підлеглих, як сидорових кіз, а не розповідати байки громаді. Народ не бачить результатів, а бачить "тёрки" у владі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #6 Ніжин 30.06.2015 12:21
Сергію Олеговичу, навіщо Ви фото Ніжина сюди приліпили? Це не Черкаси
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+23 #5 стабилизец 30.06.2015 10:43
Цитую федор принципиальный:
Десять лет протирал задницей кресло мэра,а перед выборами опомнилось,где 70 троллейбусов и 100 светофоров,где все то,обещанное тобой,трепач и словоблуд ?

некогда было, ибо витал в мечтах о распиле бабла в процессе реконструкции хрещатика и аллеи :-) это ж надо было такую мутню придумать при наличии куда более важных для города проблем.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #4 Тю, ти дивися 30.06.2015 10:31
А мы не помним, что там раньше было. Если бы мер был бы черкащанином то не писал бы такой глупости.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+29 #3 федор принципиальный 30.06.2015 08:52
Десять лет протирал задницей кресло мэра,а перед выборами опомнилось,где 70 троллейбусов и 100 светофоров,где все то,обещанное тобой,трепач и словоблуд ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #2 незнайка 30.06.2015 07:44
сама жизнь панов и науковыць МВК заставит почухаь репу и задуматься как минимум об наполнении горбюджета
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Сергей 30.06.2015 07:33
Врет там не было таких калюж фото фейк
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100