реклама

реклама

На Черкащині проінспектують велелюдні заклади на готовність до пожеж, аби не повторили долю погорілого драмтеатру в Черкасах. Про це йшлося на засіданні обласного оперативного штабу.



Там у деталях аналізували масштабну пожежу, що сталася два дні тому. Тоді в театрі згоріла глядацька зала, повністю зруйновані перекриття між поверхами, обвалився й дах. Трьох рятувальників госпіталізували. Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження. Нині триває слідство.

– Зрозуміло, що зараз діє мораторій на перевірки, але власники будинків культури, обласної філармонії абощо найперше зацікавлені в їхньому убезпеченні від пожеж, – зауважує голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. – Тому вони звернуться з відповідними листами до рятувальників. Маємо повне розуміння з їхнього боку. Йдеться ж про життя людей. Це щастя, що на час пожежі в театрі було невелелюдно.

Органи пожежного нагляду востаннє перевіряли обласний драматичний театр ще два роки тому. Як доповів на засіданні штабу в.о. головного державного інспектора області з нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Анатолій Поєзнік, тоді виявили низку порушень.

– Під час пожежі в театрі не спрацювали системи пожежної сигналізації та дренчерного пожежогасіння, а також пожежні крани, – наголошує Анатолій Поєзнік. – Вони взагалі не були укомплектовані стволами та рукавами. Належним чином не спрацювала і протипожежна завіса. Бо встановлені колонки завадили опустити її до кінця. У 2013 році під час перевірки ми виявили низку недоліків у системі протипожежного захисту театру. Більшість не усунуті. Якраз із ними, зокрема, ми зіштовхнулися під час цієї надзвичайної ситуації.

Відтак очільник області доручив правоохоронцям і рятувальникам у цьому ретельно розібратися. Окрім того, фахівці мають визначити чіткі терміни, коли будуть обраховані збитки від пожежі та виготовлена проектно-кошторисна документація. Кошти на ремонт театру теж уже шукають, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Коментарі  

 
-3 #3 незнайка 04.07.2015 12:21
и вообще театр нужно передать городу И на ГОРБЮДЖЕТ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #2 Oles 03.07.2015 23:21
Але дивує, що перевірки провадяться після того як сталося. Але ж є відповідальні люди, у яких робота , за яку держували зарплатню, не допустити пожежу. Вони що , тепер у стороні?І хто вони. Бажано прізвища назвати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 незнайка 03.07.2015 15:25
ПРОВЕРКИ проверками а где КАЖДОДНЕВНЫЙ НАГЛЯД
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100