реклама

реклама

У Черкасах збирають кошти для друку книги спогади бійців, волонтерів і переселенців з Донбасу «Цитати Сходу».


Книга під назвою «Цитати Сходу» – це реальні історії, думки і переживання очевидців війни на Донбасі, написані ними в період з липня 2014 року по липень 2015 року. Ініціатором та одним із авторів проекту став черкаський журналіст і громадський активіст Сергій Могилко.

– Ідея збирати історії бійців виникла ще рік тому – саме тоді, коли Донбас почали захоплювати і нищити ополченці та російські найманці. Тоді стало зрозуміло, що це – ніяка не «АТО», а справжня війна проти російського агресора. Це історія, яку наші діти і онуки колись вивчатимуть у школах. Тому її понад усе варто зберігати і пам’ятати, – зазначив Сергій Могилко.

Проект містить понад 70 історій бійців добровольчих батальйонів, Збройних Сил, Нацгвардії, волонтерів та переселенців.

Серед авторів, мемуари яких увійшли до книги, – троє черкащан. Це «айдарівець» із Чигирина Олексій Семенов, відома черкаська волонтерка ГО «Громадський блокпост» та Центру допомоги армії Оксана Циганок та боєць 95-ї окремої аеромобільної бригади черкасець Василь Шкут.

– Книга буде видана за спонсорський кошт та розповсюджуватиметься безкоштовно. Для друку 2 тис. примірників необхідно зібрати 24 тис. 500 грн. Перші примірники будуть подаровані безпосередньо на передову нашим бійцям, бібліотекам і навчальним закладам, а частину тиражу черкащани зможуть отримати через волонтерські організації нашого міста, – розповів ініціатор проекту. – Тож звертаємось до всіх небайдужих: якщо Ви вважаєте гідним і корисним те, що ми робимо, підтримайте наш проект фінансово! Картка «Приватбанку»: 4149 4378 5284 5492. Отримувач: Могилко С.В.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100