реклама

реклама

Депутати Черкаської міськради зі скрипом дозволили комунальному підприємству «Черкаситеплокомунерго» провести реструктуризацію боргу перед Європейським банком реконструкції і розвитку.

«Черкаситеплокомуненерго» не змогло виплатити банку 1,5 млн євро (40 млн грн) боргу, тому ці кошти, відповідно до угоди з банком, мав виплатити міський бюджет. На важливості реструктуризації наголошував міський голова Черкас Сергій Одарич. Він сформулював два очевидні виходи із ситуації.

– Ми можемо погодитись на реструктуризацію, тим більше, що це була моя пропозиція банку, і він пішов нам назустріч. А також можемо проігнорувати реструктуризацію, але тоді потрібно буде погасити кредит – приблизно 40 млн грн. До того ж, в такому випадку ми фіксуємось як порушники кредитної угоди і потрапляємо до умовного чорного списку. Це тягне дуже серйозні негативні наслідки для підприємства і для міста. Відповідно, це буде багато років впливати на кредитний рейтинг міста, – пояснив міський голова.

Проти реструктуризації виступали кілька депутатів, серед яких найактивнішим був Роман Діскант. Він наголошував на тому, що доцільніше сплатити борг, адже при реструктуризації відсоток по кредиту зростає із 3,75 до 6%.

Крім цього, Роман Діскант висловив незадоволення позицією начальника «Черкаситеплокомунерго» Миколи Кушніра, який, за його словами, не хоче брати жодної фінансової участі у вирішенні кредитних питань, перекладаючи їх повністю на міську раду.

У результаті депутати погодилися на реструктуризацію боргу «Черкаситеплокомуненерго». Відтак підприємство отримує 2 роки «канікул», і виплачуватиме борг тільки з вересня 2016 року протягом 5 років.

реклама

Коментарі  

 
+4 #4 незнайка 22.07.2015 03:58
умники кредит взяли а горожанам отдавать Одарич-готовься со всей командой шибко умных к выборам в октябре
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #3 костя 22.07.2015 00:02
Дискант, ты что ...... ? Кредиты же сам береш для своего бизнеса, или ты деньги бригадных используеш или К.... обегорываеш ?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #2 незнайка 21.07.2015 17:36
усех на субботник-сажать МИСКАНТУС
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Рамір 21.07.2015 17:36
Кушнір ніколи не був сторонником кредитів,але й не заперечував.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100