реклама

реклама

Серед учасників фестивалю - молодий талановитий скульптор з Черкас Дмитро Бур'ян

Серед учасників фестивалю - молодий талановитий скульптор з Черкас Дмитро Бур'ян

Із 12 до 27 серпня у парку «50-річчя» вчетверте відбудеться фестиваль скульптур «Живий камінь». Як повідомляє прес-служба мерії,  темою цьогорічного фестивалю  обрали спорт. Майстрам запропонували низку скульптур на вибір. Скульптури після фестивалю розмістять на території дитячо-юнацьких спортивних шкіл та на вулицях міста.

Черкаський скульптор Владислав Димйон робитиме  штангіста, Микола Дзеціна – гімнаста, а Дмитро Бур’ян – стрілка. Скульптори зі столиці обрали легкоатлета, баскетболіста, веслувальника, боксера та м’яч «Євро 2012». Польська майстриня Анна Расінська робитиме скульптуру борців.

– Спочатку на вибір скульпторам пропонувався дещо інший список робіт, однак вони люди творчі і наполягли на своєму, – розповідає навальник управління культури та туризму Валентина Шепецька.

Як повідомляє директор КП «Дирекція парків» Олександр Радуцький, учора з міста Ямпіль (Вінницька область) у Черкаси вже привезли чотири брили білого піщанику.

– На цьому фестивалі розмір каменів буде у півтора раза більшим за всі попередні роки. Брили сягатимуть від 2,5 до 3 кубометрів. Я думаю, що скульпторам буде де «розгулятися» і продемонструвати свою фантазію. Завдяки більшій площі – вийдуть більш вражаючі фігури, – зазначає Олександр Радуцький.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100