Черкащина активно готується до інвестиційного форуму-2015, перша частина якого пройде в Києві 18 вересня. Далі зацікавленим інвесторам уже все показуватимуть на місці.

– Ми вирішили залучити професіоналів до організації цього форуму – команду Української бізнес-асоціації, видання «Бізнес». Ми маємо зібрати пропозиції та ідеї і з цією метою буде створено банк ідей. Пропозиції збираються на рівні департаменту інвестиційної діяльності. Вже є пропозиції по місту Канів. Раніше ми мали пропозиції в депутатом облради Станіславом Луценко. Говорили про зміни до генплану міста, щоб чітко видно були ділянки під готель, ресторан, виробництво тощо. Так працює загальна європейська система. Що це нам дасть? Чіткі межі ділянок і їх цільове використання дасть нам змогу швидко оформляти земельні ділянки. Так відбувається зараз в Грузії. Побачив підприємець ділянку, де він хотів би побудувати підприємство і подає пропозиції. Однак для такої роботи нам ще потрібні зміни до законодавства, – зазначив Юрій Ткаченко.

Розглядаються як цікаві для інвестування також насамперед міста Канів, Чигирин, Умань. На останній містобудівній раді були надані пропозиції по розробці програми «міста майбутнього» у вказаних населених пунктах. Розробка відповідної програми охоплює і розвиток всього району, а не лише райцентру.

– До розвитку Канева і Канівського району долучатиметься депутат облради Станіслав Луценко, до Чигирина і Чигиринського району підприємець Наталія Нетовкіна, до Умані і Уманського району інші підприємці, з якими ще йдуть домовленості. З понеділка будемо збирати пропозиції від громадськості, що б вона хотіла розмістити у вказаних районах. (Пропозиції можна написати ТУТ – ред.) Робоча група буде узагальнювати інформацію і накладати на детальний план розвитку територій. У перспективі це буде впливати на зміни до генерального плану, – зазначив Юрій Ткаченко.

За словами голови ОДА, він спілкувався нещодавно з Наталією Нетовкіною і вже була обговорена ідея щодо будівництва в Чигирині козацького ліцею. Також є можливість побудови горіхового кластеру, розвитку тваринництва, зокрема, вівчарства.

– Є інвестори, які готові вкласти кошти в проект «Останнє місце зупинки вікінгів біля Чигирина», – зазначив Ткаченко. - Так само розроблятимемо програми і для Умані, адже, наприклад, для приїзду паломників немає відповідних умов. Є земельні ділянки біля парку Софіївка, то чому б їх не дати бізнесу для побудови готелів? Але зауважу: ділянка має даватися саме для будівництва, а не для перепродажу.

Але звісно насамперед у рамках інвестування районів мова йтиме про дороги, з якими буде пов’язано і залучення бізнесу, і туристів…

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #4 бульба 31.07.2015 21:26
Знову присідання. А тим асом затьмаривша мозок европа упішно відвідує Крим, незважаючи на бризвання слиною українських брехунів. Що це означає?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 О... 31.07.2015 17:56
На проект про вікінгів тре обов.язково запросити Проскурню :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2   31.07.2015 14:37
Кіношників можна запросити. Фільм "Незвичайні пригоди вікінгів в Чигирині" презентуватиме по всьому світі тамтешніх підприємців, прямих нащадків Розаріо Агро.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #1 СЕЛЯНИН 31.07.2015 14:05
а КОРРУПЦИЮ Нетовкина вжэ поборола бо ТВ РАДА нэ транслюють
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100