реклама

реклама

Троє фахівців спеціальної моніторингової місії в Україні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) прибули до Черкащини, аби перевірити, як тут живуть переселенці.

Спостерігачів цікавили умови саме компактного розміщення вимушено переміщених осіб.

У межах робочого візиту члени місії зустрілися із заступником голови – керівником апарату облдержадміністрації Віталієм Ковалем, який повідомив, що Черкащина завжди з розумінням та доброзичливим ставленням приймає переселенців у регіоні.

– Нині в області проживає понад 13 200 вимушено переміщених громадян. Серед них – більше 2200 дітей, – сказав під час зустрічі Віталій Володимирович. – Усім переселенцям намагаємося надати необхідну допомогу, аби вони відчували себе захищеними, тому й не дивно, що багато з них вирішили залишитись тут на постійне проживання. Особливу увагу спрямовуємо й на дітей. Цьогоріч вже оздоровили в таборах 431 дитину.

Директор обласного контактного центру Лариса Ходаковська додала, що посильну допомогу в роботі з переселенцями, зокрема, продуктами харчування, одягом, коштами, надають місцеві підприємці, бізнесмени, громадські організації. З останніх найактивніші – ГО «Другий дім – Черкащина», ГО «Спільнота біженців з Донецьку та сходу України», Центр для вимушених переселенців «Допомога» при відділенні Міжнародного Благодійного Фонду «Христос для всіх міст».

Між тим посадовці поінформували, що наразі на Черкащині є 11 вільних об’єктів для розселення, де є 45 вільних місць. Окрім цього, область готова надати додаткових 220 місць для тимчасового розміщення дітей.

Після робочої зустрічі члени ОБСЄ відвідали одну з родин переселенців у селі Білозір’я Черкаської області, де сім’я з двома дітками винаймає житло. Також побували в оздоровчому таборі «Олімпія», що в селі Кримки Шполянського району. Там наразі перебуває 60 осіб.

У цілому, спостерігачі ОБСЄ залишилися задоволеними, зазначають у прес-службі Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #2 незнайка 02.08.2015 10:21
кто их сюда и за чьи деньги гастролировать посылает или приглашает-непонятно Свои в 167 негазифицирован ных селах вымирают
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 боєць АТО 02.08.2015 09:54
представники обсє сліпі, глухі і німі. Толку з них, як з козла молока!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100