реклама

реклама

Мешканка Черкас, яка під час війни на Сході втратила чоловіка та залишилась сама з однорічною дитиною, поскаржилась на те, що вона не отримує пільги на сплату комунальних послуг. Якщо ситуація не зміниться, жінка з однодумцями навіть готова до пікету найвищого керівництва держави.

Про це пані Людмила заявила під час засідання круглого столу з питань допомоги сім’ям учасників АТО за участю представників профільних департаментів, що відбулося сьогодні в Черкасах. Вона виступила від імені вдів Оршанця.

«Ми хочемо звертатись до вищих органів управління нашою державою. Нас обділили у наданні пільгів на сплату комунальних послуг. Розмір пенсії, яку ми отримуємо перевищує 1710 грн на одну особу. Виходить, що рік після смерті наших чоловіків ми мали можливість користуватись цими пільгами, а зараз їх скасували. Розмір пенсії не змінився. Невже ми почали жити краще?», - сказала невдоволена політикою влади жінка.

Також пані Людмила звернулась до представників міського та обласного керівництва Черкас з проханням звернутись особисто до президента.

«За інформацією з інтернету, Порошенко разом з Яценюком мають відвідати Черкаський край чи в кінці серпня, чи на початку вересня. Ми дуже хотіли б зустрітись з Порошенко цього разу, бо минулого разу, коли стартувала передвиборча кампанія він був на Черкащині. Я зверталась в адміністрацію президента, до командування нашою частиною, до губернатора, але нам сказали: «Ви не формат!», - заявила Людмила. – Я, як вдова, що виховує однорічну дитину, хочу збирати таких самих матерів і дружин, у яких загинули чоловіки, їхати в Київ та влаштувати «майдан чорних косинок». Бо по-іншому ми не можемо добитися справедливості».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #10 щодо пільг на проїзд 15.08.2015 01:51
12. У разі коли середньомісячни й дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує величину доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення письмово інформує пільговиків про те, що вони не мають права на отримання пільг і можуть звернутися за житловою субсидією.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #9 щодо пільг на проїзд 15.08.2015 01:39
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА від 4 червня 2015 р. № 389
Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячно го сукупного доходу сім’ї
3. Пільги, зазначені у пункті 1 цього Порядку, надаються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам за умови, що середньомісячни й сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу.
5. До сукупного доходу сім’ї пільговика включаються нараховані:
1) пенсія;
2) заробітна плата;
3) грошове забезпечення;
4) стипендія;
5) соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини,.....
6) доходи від підприємницької діяльності.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #8 щодо пільг на проїзд 15.08.2015 01:22
ЗАКОН УКРАЇНИ "Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України"
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2015, № 6, ст.40)

9. У Законі України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" (Відомості Верховної Ради України, 1993 р., № 45, ст. 425 із наступними змінами):
2) у статті 15:
пункти 7 та 18 частини першої виключити;

доповнити частиною сьомою такого змісту:

"Установити, що пільги, передбачені пунктами 1, 2, 4, 5, 6 та 20 частини першої цієї статті надаються за умови, якщо розмір середньомісячно го сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України";
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #7 щодо пільг на проїзд 15.08.2015 01:21
Закон України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"

Стаття 10. Особи, на яких поширюється чинність цього Закону
Чинність цього Закону поширюється на:
1) сім'ї осіб рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ України, які загинули або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, одержаних під час участі в антитерористичн ій операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України;
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #6 коментар на відповідь 14.08.2015 20:46
https://www.youtube.com/watch?v=jKLjiKmfndM
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #5 Пані Людмилі 14.08.2015 16:09
Пані Людмила отримала від держави двокімнатну квартиру в місті Черкаси, але наразі проживає в інший квартирі. Пільги на сплату комунальних послуг оформленні на отриману квартиру в Черкасах, тому вона не може користуватися пільгами на сплату комунальних послуг за квартиру, в якій наразі проживає згідно Постанови КМУ №389 від 4 червня 2015 року.
Їй виплачено одноразову грошову допомогу, що передбачена Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбо вців та членів їх сімей» та здійсненні всі інші виплати, які передбаченні законодавством України.
Пільги отримує не родина учасника бойових дій, не його діти, а конкретно сам учасник бойових дій.
Зрозуміло, що ніякі матеріальні кошти не замінять чоловіка, батька. Глибоко співчуваємо втраті у цій родині. Але відповідно законодавства України все справедливо.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 стабилизец 12.08.2015 18:43
может, и выкричат чего бабы, мужики то ваще скисли, каждая особь тихо себе сидит и пасок затягивает. Да только пошлют их в ... отдел субсидий и всех делов.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #3 всем 12.08.2015 17:47
Модератору. Що значить образа? Коли правда перевищує 80%?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #2 всем 12.08.2015 17:44
Вона права. Досить базікати - час виконувати. Не можеш - пішов геть! А то звикли за спинами народу ховатися і "делишки свои обтяпывать"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-4 #1 Віктор Борківський 12.08.2015 17:32
Президенту України
П. Порошенку

Борця за незалежність України у ХХ столітті
Борківського Віктора Вікторовича


“Щодо надання Вами, як Главою держави, роз’яснення, яким
саме правовим статусом наділені Борці за незалежність України
у ХХ столітті за ЗУ «Про правовий статус та вшанування
пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» та щодо
вирішення питання з надання нам відповідних посвідчень»

Заява
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100