реклама

реклама

Регламент відомства - головний перелік правил для чиновників

Регламент відомства - головний перелік правил для чиновників

Новий регламент роботи міськвиконкому вступив у силу з 1 серпня. Він передбачає спрощення певних процедур і скорочення терміну розгляду заяв та звернень черкащан. Про це під час прес-конференції для журналістів розповів міський голова Сергій Одарич.

- Домінуюча ідея, яка закладена в новому регламенті, - це перенесення відповідальності за підготовку, прийняття і виконання рішень  на нижчі щаблі. – пояснює мер. – Тобто працівник виконавчого комітету, керівник відділу наділені максимально великими повноваженнями за більшістю питань. Знімається необхідність ще якоїсь участі міського голови чи заступників міського голови у розгляді тих чи інших питань. В багатьох процедурах не потрібне й погодження керівника департаменту.

За словами Сергія Одарича мерія вже півтора року працює з системою департаментів. Ця система продемонструвала як свої плюси, так і мінуси. Один з мінусів – це велика кількість погоджень через ієрархічність структури.

- Тепер багато питань буде вирішуватися на рівні керівників відділів, фінансові – на рівні керівників департаментів. І лише обмежене коло питань буде потребувати узгодження міського голови й заступників, - каже Сергій Одарич.

Новий регламент роботи міськвиконкому має, на думку мера, ще й дисциплінувати працівників. Адже коли виконавець знає, що його проконтролюють ще 3-4 особи, в нього не виникає відчуття відповідальності.

- Друга суттєва зміна – це порядок розгляду звернень, - веде далі мер. – Він також спрощений, як і шлях звернення до виконавця. Коли ми провели аналіз роботи по підрозділах, то побачили, що до виконавця звернення доходить на третю добу, а то й через тиждень. Нині, звернення щонайдовше на наступний день уже буде передаватися до безпосереднього виконавця.

Крім цього, у планах на найближчі півроку – перехід на систему електронного документообігу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #7 SMOSH 03.08.2011 18:23
Цитую Марсельеза:
Если рядовые-дурачки, лучше идите работать на стройку... :P

Суть не в том, что рядовые специалисты в прямом смысле дурачки, очень много опытных инженеров, экономистов, только не нужно из них властям делать козлов отпущения, болванчиков, которые будут сидеть за них в местах не столь отдаленных.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 Марсельеза 03.08.2011 09:18
Если рядовые-дурачки, лучше идите работать на стройку... :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #5 Чапай 03.08.2011 09:17
Комментарии явно "проффесианалов"...Вы когда-то в исполкоме что-то пробовали полуить, какую-то бумажку, умники, ***!? Пока не пройдет через голову пяти начальников, ни хр* не добьешься! Теперь хоть времени меньше уходить будет, в любом варианте! Надо было как в Сосновке сделать, чтобы почетный голова почетной рады даже доверенности в суд на сессию выносил??
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #4 Микола 03.08.2011 08:31
Тобто, чим нижча заробітна платня, тим більше відповідальност і ;-) Навіщо ж тоді керівники, директори департаментів, заступники??? Дуже креативна ідея - перекласти відповідальніст ь з директора департаменту з з/п 6000 гривень на спеціаліста з з/п 1500 гривень...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #3 Власти нет 03.08.2011 07:46
Следуя этой логике, то мер примеряет роль "серого" кардинала.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 SMOSH 02.08.2011 19:41
Это называется - отдувайтесь дурачки рядовые по полной /УБОП, УБЕЗ, и т.д./, а мы еще с большей силой будем сливки снимать. Неплохо продумано. Людей жаль, разотрете и вышвырнете.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+12 #1 Крук 02.08.2011 18:00
Нульова відповідальніст ь навіть краща колективної - тут навіть сперечатися ніхто не буде, а ще з усіх плюсів, розписаних мером, є магістральний: за розпорядження дане мером чи вищестоящою особою усно - відповідальніст ь нестиме прамий виконавець.
А не виконаєш - іди шукай нову роботу.......
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100