Новий закон про місцеві вибори дозволяє «невеличкий підкуп» виборців, заявив під час сьогоднішнього круглого столу з виборчих питань, що проходив у «Новій Добі», голова обласної організації Комітету виборців України Максим Михлик.

– В одній із статей закону написано, що виборцям дозволяється дарувати речі з партійною символікою на суму, яка не перевищує 5 відсотків мінімальної заробітної плати, – розповів експерт. – Це – сума близько 50-60 гривень. Тобто якщо партія бере пакет із гречкою (чи кілька пакетів), наклеює на них партійну символіку, і дарує виборцям, то це – абсолютно законно... І ніякий Комітет виборців України, «ОПОРА» чи Самооборона нічого вдіяти не можуть.

Більше того, такі «подарунки» виборцям можна робити регулярно, щодня.

Як додала аналітик Громадянського руху «Чесно» Вікторія Феофілова, про підкуп виборців громадські активісти мають право говорити лише тоді, коли цей факт доведено судом.

– Ми маємо вже досвід із паном Михайлом Поплавським (колишнім нардепом від Черкас, - ред.), який подав на нас (рух «Чесно», - ред.) в суд за те, що ми зверталися до виборців Кіровоградщини із закликом не голосувати за нього через те, що він «підкупляв виборців», – зазначила пані Феофілова. – Наче б то всім було очевидно, як Поплавський у Черкасах отримав свій мандат, однак цей факт дійсно в суді не доведений. Щоправда, пан Поплавський згодом свій позов забрав...

реклама

Коментарі  

 
+2 #4 блазень 15.08.2015 17:20
На виборах повинні голосувати лише платники податків.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 * 14.08.2015 15:40
Пане Максим, Вас що, Чернігів нічого не навчив?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 дуплик 14.08.2015 15:13
до нормального життєвого рівня нам ще як до неба рачки
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 Незворушний 14.08.2015 14:16
За кордоном такі подарунки можна робити лише у стаціонарних офісах партій: пригощати кавою, роздавати агітацію з символікою, а самі партії перебувають на державному утриманні. Треба щоб закон обмежив місця роздачі подарунків, аби був контроль ЗМІ. А головне - щоб люди мали нормальний життєвий рівень - тоді й підкуповувати гречкою буде нікого.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100