Під час організованого літнього відпочинку у таборах відпочинку діти, беручи участь у різноманітних заходах, знаходяться під пильним контролем вихователів та персоналу. Проте, повертаючись додому, відчувши безліч вільного часу, намагаються заповнити його вже на власний розсуд, часто через брак знань правил безпеки опиняючись в епіцентрі надзвичайних подій.

У зв'язку з цим, Управління ДСНС у Черкаській області впродовж усього періоду літніх канікул в оздоровчих таборах відпочинку широко проводить із дітьми інформаційно - роз’яснювальну роботу. Поза увагою не залишається жоден оздоровчий заклад.


Днями, на відкриття чергової військово-патріотичної зміни, до дитячого оздоровчого центру “Сосонка”, що в селищі Чорнобай, завітали співробітники місцевого районного сектору Управління ДСНС в області.

Кожна зміна у цьому закладі, це понад 70 дітей з 30-ти навчальних закладів району які перебувають на відпочинку. Досвідчені педагоги, на протязі двох тижнів із застосуванням сучасних навчальних методик військово-спортивного та патріотичного спрямування виховують в учнівської молоді дух патріотизму, допомагають здобути знання, вміння та навички, які допоможуть їм у подальшому житті.


Попри емоції та враження, які діти привезуть додому після відпочинку в оздоровчому центрі, особливе місце займають питання безпеки. Особливе місце тут відведено фахівцям Служби з надзвичайних ситуацій, які традиційно проводять в таборі Дні цивільного захисту. Сама присутність людей такої поважної професії мобілізує дітей, дає їм більше інформації з питань безпеки життєдіяльності, аніж теоретичні уроки та прості бесіди.

Зазвичай такі зустрічі також починаються з бесід, проте розповідаючи дітям про основні причини виникнення пожеж на території Черкащини та правила безпеки, рятувальники наочно демонструють до чого можуть призвести порушення щойно викладених правил, наводять приклади трагічних випадків, показують фотографії та відеофільми.

Звичайно, є й специфічні теми, яким під час таких заходів приділяється підвищена увага. Так, зараз це безперечно безпека перебування на відпочинку коло водних об’єктів, а також вміння упізнати вибухонебезпечні предмети. Рятувальники не лише наголошують на небезпеках, велике значення мають вікторини, які допомагають в ігровій та практичній формі завчити дії на випадок загрози.

Традиційно для цього року, в гості до дітей разом із рятувальниками приходять і учасники АТО, як демобілізовані, так і ті, що прийшли у короткотермінову відпустку.

Таке спілкування із безпосередніми учасниками відомих подій, які до того ж демонструють дітям предмети, військового вжитку привезені із зони антитерористичної операції, залишається в дитячій пам’яті на довго.


Не випадково, що класній організованості та порядку притаманним звичайному уроку, тут не дочекатися. Оточивши військових тісною юрбою, малеча із захопленням дивилася на камуфляжний одяг військових у "чотири вуха" слухали розповідь про події, які відбуваються на Сході країни.

Як завжди гості і військовослужбовці і рятувальники приїхали на зустріч не з пустими руками, тож охочих доторкнутися до легендарних речей як то каски, бронежилети, біноклі та навіть муляжі справжньої зброї виявилося вдосталь.

Наприкінці кількагодинної та цікавої зустрічі кожен вихованець отримав від рятувальників листівки, де візуально доступно та зрозуміло було викладено основні правила безпечної поведінки у побуті та на відпочинку. Учасники АТО в свою чергу подарували дітлахам український прапор з найкращими побажаннями.

На знак вдячності за досить пізнавальний та корисний день, який влаштували для них рятувальники та військові, діти дарували своїм дорослим друзям творчі присвяти у вигляді віршів, пісень, а також малюнків.

Підводячи підсумки заходу, керівництво табору подякувало співробітникам ДСНС за співпрацю і навчання дітей основам безпеки життєдіяльності.

Про це інформує прес-служба ДСНС України в Черкаській області.


реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100