реклама

реклама

Верховна рада прийняла зміни до законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Цим законодавством передбачається відповідальність фізичних та юридичних осіб за порушення, виявлені за допомогою приладів фото- і відео-реєстратрації. Формально цей закон у Черкаській області набуває чинності 6 листопада.

Про це під час брифінгу з питань культури водіїв заявив старший інспектор з особливих доручень УДАІ УМВС України в Черкаській області Олег Єргаков.


«Це мають бути прилади, що працюють в автоматичному режимі. Чисто технічно – це та ж сама відеокамера, яких у нас зараз приблизно 30 в Черкасах. Вони здійснюють спостереження за громадським порядком. Із цієї камери технічно буде можливо брати відеоряд і потім визначати власників транспортних засобів та надсилати їм постанови».

Складною, за словами пана Олега, є процедура нарахування штрафів за порушення, виявлені реєстратором.

«Якщо власник сплачує штраф в термін до 5 днів – сума складає 50% від штрафу, якщо протягом 30 днів – повна сума штрафу, більше 30 днів – буде нараховуватись пеня».

Таким чином, всі штрафи за водіїв громадського транспорту отримуватимуть підприємці-перевізники.

«Власник звільняється від відповідальності, якщо автомобіль вибув з його володіння внаслідок крадіжки, або якщо водій сам прийде в ДАІ та надасть інформацію, що саме він був за кермом», - уточнює Олег Єргаков.

Механізм стягнення штрафів та масштаби встановлення технічних засобів найближчим часом має остаточно визначити Кабінет Міністрів України.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #5 oles 15.08.2015 21:31
Не вмер Данило, так болячка вдавила. ,Було уже таке у Черкасах. Відмиінили . І зараз пограютьcя і відмінять. Тіко нерви потріпають.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Зіновій 15.08.2015 01:30
Взагалі то правильно. Порушив - відповідай. Однак, погоджуюсь з попередніми дописувачами - не все так просто. Цікаво як це вийде на практиці. Відеокамера може зафіксувати багато порушень - перетин суцільної наприклад, поворот вправо з лівої смуги і т.д. А от наприклад швидкість камера визначити не зможе. Ще слід розуміти, що фіксація фіксацією, а вже протокол складається працівниками міліції (на своїх не складуть). Більш того, під час складення такого протоколу має бути присутня особа, на яку такий протокол складають, їй необхідно розяснити її права та особисто, під підпис, вручити протокол і таке інше. Ще багато моментів. І як це все буде виконуватись на практиці? А взагалі то правильно!!! Головне голосніше за інших відрапортувати; )
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #3 Zzzzzz 14.08.2015 18:12
Тепер хтось добре заробить на відеокамерах!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 Водій зі стажем 14.08.2015 17:23
Згідно чинного законодавства до адміністративно ї відповідальност і може бути притягнуто лише особу, яка вчинила правопорушення. Власник автомобіля не може нести відповідальніст ь за дії інших осіб. Це грубе порушення конституційних прав громадян. Крапка.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #1 Оксана 14.08.2015 14:43
Бред сивой кобылы. Как с обычной камеры определить, например, превышение скорости? Ну еду я со скоростью 65, и как это можно определить на глаз? И прибор должен быть сертифицирован, и еще миллион замечаний.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100