реклама

реклама

Черкаські журналісти оголосили бій пляжному сміттю. На медіатолоку всіх скликав телеканал «ВІККА» та радіо «101 ДАЛМАТИН». Бо на засміченість пляжів містяни скаржаться журналістам ой як часто. І от медійники вирішили не лише писати статті та знімати сюжети про те, як усе погано. А власноруч зробити, щоб було краще, й іншим показати приклад. А заодно й перевірити, скільки сміття за годину можна зібрати на узбережжі Дніпра. Для експерименту журналісти обрали найбільш забруднений пляж мікрорайону «Митниця».

 На майдані біля церкви… журналісти збираються. У руках, замість звичних мікрофонів і диктофонів, рукавички та сміттєві пакети. У всеозброєнні медійники рушають у бій із пляжним непотребом.
Не минуло і десяти хвилин, а в газетяра Олександра Полуянова вже півпакета сміття.
Олександр Полуянов, журналіст газети «Акцент»: «Все большое начинается с малого. И вот тот банальный бардак и безответственность в нашей стране начинается с каждого отдельного человека, плевка на тротуар, брошенного бычка или бутылки».
Відпочивальники засмагають посеред сміття. Та з появою волонтерів, жоден із нагрітого місця не рушає. На камеру дехто нахвалює така ініціативу журналістів. І всі, як один, божаться, що тут не смітять.
Євген, відпочивальник: «В пакеты заберу и выкину».
Олена, відпочивальниця: «Очень приятно, что убирается, что хоть кто-то что-то делает для нашего города».

Доєднатися до прибирання жоден із відпочивальників так і не зважився. У Черкасах цивілізованих пляжів можна на пальцях однієї руки перерахувати. Решта – стихійні. Цей – один із таких.
Марина Волошенко, депутат Черкаської міської ради: «Найбільше горе черкаських пляжів – це люди, які проживають в нашому місті. Я вважаю, якщо ти кожен день водиш свою дитину на цей пляж, поряд із яким живеш, то за собою можна прибрати. Жоден комунальник із цим не впорається».
Анна Дума, рекламіст телеканалу «ВІККА»: «На жаль, а нашому місті, де багато рекламодавців, легше полюється на сміття».
Бо того взагалі тьма-тьмуща, додає рекламістка. ВІККівсько-прес-службівський дует – один із рекордсменів зі збору сміття. Діляться секретом, де його аж ТАК багато.
Юлія Кропива, головний редактор телеканалу «ВІККА»: «Найбільше сміття у заглибинах, у кущах. Це просто жах. Я не знаю, як люди туди дістаються. Але викидають усе, що пили-їли».
Якраз у кущах найбільшу знахідку медіатолоки надибали ДАЛМАТИНівці. 

Боротьба зі стихійним сміттям об'єднала колег з різних черкаських ЗМІ

Боротьба зі стихійним сміттям об'єднала колег з різних черкаських ЗМІ


Олена Воронкіна, начальник рекламного відділу радіо «101 ДАЛМАТИН»: «Це сховище пляшок, чомусь набитих сирим піском. Для чого – невідомо. Але їх дуже багато. А звільняти від піску їх важко. Тому в нас є багато роботи».
А ось це найменші волонтери. Прийшли на суботник із мамою – видавцем «Молодіжки».
Владислав Очеретяний, син видавця газети «Молодь Черкащина»: «Це мій перший суботник. Мене турбує екологія нашого міста».
Найхитріші нечепури свій непотріб, як переконалася журналістка Ірина Гришко, закопують у пісок. А їхні недоїдки навіть проростають.
Ірина Гришко, журналіст газети «Рідне місто Черкаси»: «З того, що знаходжу, роблю висновок, що на пляжу БАГАТО їдять, БАГАТО п'ють, палять ще БІЛЬШЕ та користуються засобами гігієни – прокладками і всім іншим. ЖАХ!!!».
Ще більший жах тут був навесні, каже ді-джей Ольга Касьянова. Тоді вона на цьому пляжі теж була на суботнику.
Ольга Касьянова, ді-джей радіо «101 ДАЛМАТИН»: «Я можу сказати, що тут дуже пристойно все виглядає зараз. Чи дякуємо черкащанам, чи я не знаю. Мабуть, свідомість все-таки прокидається».
Любов Правдіна, генеральний директор телеканалу «ВІККА»: «Мене дуже здивувало саме сміття. От 90% сміття, яке я зібрала, – пляшки від пива та цигарки. Тобто немає обгорток від дитячих цукерок і морозива. Це значить, що молоде покоління більш культурне, цивілізоване та відповідальне, ніж дорослі».
Ті самі дорослі чолов’яги просто спостерігали, як тендітні журналістки тягали повз них мішки зі сміттям. Стримані у своїх матеріалах, медійники після години прибирання пляжу емоцій уже не приховують.
Юлія Фомічова, журналіст газети «Вечірні Черкаси»: «Люди, не будьте свиньми!!!».
Вікторія Курченко, кореспондент: «Медіатолока вдалася на славу. Отож за годину прибирання пляжу черкаські телевізійники, радійники та газетярі зібрали з півсотні мішків сміття».

реклама

Коментарі  

 
-3 #4 Глядач 02.08.2011 17:48
Значить, Билавер, не тій журналістці ви пропонували зняти репортаж :-)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 Билавер 02.08.2011 13:39
Доєднатися до прибирання жоден із відпочивальникі в так і не зважився - Когда организовывали уборку пляжа Черкасские дайверы, они приглашали "Викку" хотябы для того, чтобы те сделали репортаж. Но увы, ТРК "Викка", "ответила", что у них суббота вообще-то выходной день. Но приехал "Интер", за что им спасибо огромное. А отдыхающие и тогда не присоединялись. Из всех, кому сообщалось о таком мероприятии, пришло только человек пятнадцать, из них 9 или 10 - дайверы. Вывод: люди свиньи и им по барабану в чем купаться.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #2 юр к-о 02.08.2011 13:38
хоча дякую, звісно. Гарна справа
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 юр к-о 02.08.2011 13:37
малувато,як на таку ватагу
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100