реклама
Sucurity Police

реклама

Бійці АТО, котрі отримали пошкодження під час бойових дій і потребують протезування, можуть за рахунок держави отримати протез у Черкаському протезно-ортопедичному цеху. Там виготовляють індивідуальні вироби для кожного пацієнта.


Директор протезно-ортопедичного цеху Олександр Діскант наголошує – поки що жоден поранений боєць АТО до них за допомогою не звернувся. Сам Олександр Миколайович пояснює це так:

«Справа в тому, що поранених хлопців везуть у госпіталі Харкова, Києва та інших міст, де їх і протезують. У Черкаському госпіталі також є поранені бійці, але їм не потрібно протезувати».

За словами пана Олександра, фінансування закладу відбувається виключно за державний кошт. Всі, хто звертається до протезного цеху і має статус інваліда, в термін до 20 днів отримує необхідний протез чи будь-який інший ортопедичний виріб.

Олександр Діскант розповідає і про процедуру, яку потрібно пройти громадянам, щоб отримати протез.


«В першу чергу потрібне підтвердження статусу інваліда. Люди, котрі потрапляють у госпіталь, там отримують довідки. Потім вони проходять медико-санітарну експертну комісію. Після цього треба звернутись в управління праці та отримати направлення до нас. Із цим направленням людина звертається в наш цех. У нас є лікарі, які визначають ступінь мобільності. Тобто, протез підбирається залежно від того, які функції на нього буде покладено. Якщо людина похилого віку, якій треба лише переміститись з одного місця в інше, то підбирається протез з мінімальними функціями. Якщо ж це молода людина, якій потрібно багато рухатись і виконувати різноманітні дії, то і протез буде більш функціональним. Цю відповідність перевіряє держава, так як після виготовлення протезу калькуляцію ми відправляємо у фонд інвалідів», - пояснює директор цеху.

Середня вартість одного протезу кінцівки коливається від 18 до 140 тис. грн. Черкаський протезно-ортопедичний цех виготовляє всі необхідні засоби для полегшення життєдіяльності інвалідів – це протези, ортези, корсети, ортопедичне взуття і т.д.

Загалом, за словами директора, цех налічує 30 працівників. За місяць виготовляють близько 50 ортопедичних виробів, 300 пар взуття.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100