реклама

реклама

Меморіальну дошку В’ячеславові Газі, який закінчив сільську школу в Гельмязові Золотоніського району, а потім викладав там фізкультуру, було відкрито 1 вересня біля входу в навчальний заклад.


За словами директора департаменту освіти і науки ОДА Валерія Данилевського, В’ячеслав Олегович Гага (1991-2015) був дуже талановитим молодим учителем. Він був чемпіоном області з греко-римської боротьби (серед молоді), чемпіоном області по бойовому самбо. Нагороджений орденом «За мужність» двох ступенів (другим орденом – посмертно). Загинув 26 січня цього року в с. Спартак Донецької області при виконанні бойового завдання.


Право відкрити пам’ятну дошку було надано військовому комісарові області Євгенію Курбету, який також закінчив цю школу, і двом бійцям АТО: Іванові Хвостику та Олексію Усатенку.


Під час уроку Мужності, який відбувся у школі відразу після лінійки, слово було надано й голові ОДА Юрію Ткаченку.

– Знаючи, що за спиною є діти, такі як ви, що малим треба йти в перший клас, що всім вам потрібне мирне небо, В’ячеслав Олегович і ще багато-багато українців пішли зі зброєю в руках захищати Вітчизну, – сказав Юрій Ткаченко. – Також ми вшановуємо і тих волонтерів, які допомагають фронту, і кожного, хто чесно працює задля нашої держави.


Юрій Олегович також розповів про тих патріотів, із якими він мав честь бути знайомим. Книжку про одного з них – генерала-прикордонника Ігоря Момота голова ОДА подарував для шкільної бібліотеки.

У пам’ять про загиблих героїв керівник області та воїни-фронтовики запалили поминальну свічу.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #2 Нестор Іванович 02.09.2015 15:41
Цитую Женя:
Ну что ты Юрко может теперь ты и твои братя поедут в АТО ???? Будете Донбас востонавливать !!!! Поедь в Донбас как Мочанов !!!


Ваша іронія тут недоречна. В'ячеслав у свої навічно 23 роки нагороджений двома орденами "За мужність". І те, що Ткаченко особисто вшанував світлу память героя, характеризує його лише з кращої сторони.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Женя 02.09.2015 09:09
Ну что ты Юрко может теперь ты и твои братя поедут в АТО ???? Будете Донбас востонавливать !!!! Поедь в Донбас как Мочанов !!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100