У проведенні двох уроків узяв участь у День знань голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, який за першим фахом є шкільним учителем – в 1995 році він закінчив Ізмаїльський державний педагогічний інститут.

Після ранкового візиту до школи в селищі прикордонників Оршанець Юрій Олегович відвідав ще одну школу – в селі Гельмязів Золотоніського району.

Лінійка була дуже неформальною – вона включала і патріотичну, і педагогічну, і розважальну складову. Родзинкою заходу став танець вальс, у якому в пари ставали учні, вчителі, батьки й почесні гості з Черкас та Золотоноші. Голова ОДА танцював із ученицею 11А класу Олею Твердюк, яка після закінчення школи мріє стати журналістом.



Юрій Ткаченко не тільки побував на шкільній лінійці, а й вирішив повчителювати: взяв участь у проведенні уроків Мужності (ПОСИЛАННЯ НА МАТЕРІАЛ ПРО ПАМ’ЯТНУ ДОШКУ) і... робототехніки.

Пілотний проект уроків робототехніки запроваджено в чотирьох школах – крім Гельмязова ще в Золотоноші, Ватутіному і Зверигородському районі. На цей проект із обласного бюджету облрада виділила 750 тис. грн, передбачено також співфінансування з районних бюджетів. Якщо проект виявиться вдалим, його поширять і на інші школи.

– Багатьом батькам «Лего» здається просто іграшкою, але ці іграшки дуже допомагають дітям у навчанні, – пояснив кореспондентові «Прочерку» викладач робототехніки з Києва Анатолій Василюк, який приїхав у Гельмязів, щоб допомогти місцевим дітям і вчителям освоїтися з новим предметом. – Тобто, з цих іграшок можна зробити щось таке, щоб воно допомагало навчанню.

Із складових частин спеціального «робототехнічного» конструктора «Лего» можна складати різних іграшкових роботів, яких можна потім запрограмувати – і вони зможуть їздити на колесах та гусеницях, крокувати, зупинятися перед перешкодою, обходити її й здійснювати більш складні операції, наприклад, запускати літачки та грати у пінг-понг.

Коли Анатолій Василюк говорив, у класі панувала мертва тиша, а діти не могли повірити своєму щастю – відтепер вони мають аж кілька екземплярів дивовижного конструктора.

До викладання доєднався і Юрій Ткаченко.

– Предмет робототехніка, який буде викладатися у вашій школі, поєднує багато наук – математику, логіку, фізику, інформатику, – сказав голова ОДА. – Ви зможете самі будувати роботів та писати для них програми. Повірте мене, якщо ви зможете гарно вивчити цей предмет, у кожного з вас буде велике майбутнє. Адже вже сьогодні роботи працюють на багатьох підприємствах, у тому числі й на Черкащині.

реклама

Коментарі  

 
-1 #5 * 02.09.2015 15:22
Цитую Женя:
Даже девочек красивых дали ! Научи брата здороваться ЦАРИ !!! ...........


Щодо царів незнаю, а фото №2 дружині Ю.О. краще не показувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #4 Женя 02.09.2015 12:38
Даже девочек красивых дали ! Научи брата здороваться ЦАРИ !!! ...........
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #3 Я черкащанин 02.09.2015 12:16
І Ткаченко, до речі, частий гість на Донбасі.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Дивно 02.09.2015 11:37
Цитую Ира:
Тебе весело поедь в Донбас и Луганск и потанцуй там с детьми т.ар. !!!!

До чого тут це... Ви ж не з Донбасу зараз пишете, Іро? Чи Ви, поки війна, вдяглися в рубище і щодня посипаєте голову попелом?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 Ира 02.09.2015 11:06
Тебе весело поедь в Донбас и Луганск и потанцуй там с детьми т.ар. !!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100