Про те, що сьогодні виповнюється 70 років завершенню Другої світової війни нагадав на своїй сторінці у «Фейсбуці» голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

«2 вересня 1945 року на борту американського лінкора "Міссурі" о 9-00 год. за місцевим часом був підписаний Акт про капітуляцію Японії – тим самим було остаточно завершено Другу світову війну, – пише голова ОДА. – Окрім представників Японії, яка капітулювала, підписи на документі поставили представники США, Китаю, Британії, СРСР, Австралії, Канади, Франції, Нідерландів і Нової Зеландії.


Ця 20-хвилинна процедура завершила найстрашнішу війну в історії людства. З-поміж усіх народів тодішнього Радянського Союзу право підписати Акт випало українцеві – від СРСР крапку у Другій світовій війні поставив підпис наш земляк, генерал Кузьма Дерев’янко – уродженець села Косенівка Уманського району Черкащини.

Пам’ятаймо вклад українців у розгром двох новітніх імперій ХХ століття – нацистської Німеччини та мілітаристської Японії. Така ж доля чекає і на тих, хто уявивши себе новітньою імперією, прагне знову перекроювати карту світу!»

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+3 #1 Реаліст 02.09.2015 14:31
Путлєр у такому випадку сказав би: "Ми вєлікіє, поетому обошлісь би і бєз украінцев, амєріканцев, англічан, канадцев, кітайцев, французов і т.п." Цьому чуваку можна нічого не розказувать: історична "пам"ять" у нього унікальна: пам"ятає тільки те, чого досягнули росіяни, навіть якщо насправді це не їхню досягнення було :)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100