Під час сутички біля Верховної Ради України постраждали 15 черкаських правоохоронців, 13 з них перебувають в обласній лікарні, 2 – в Київському госпіталі. Учора, близько 11 вечора, карети швидкої в супроводі патрулів ДАІ привезли поранених до Черкас.

Про це під час візиту в лікарню повідомив начальник УМВС в області Владислав Пустовар. За його словами, під стінами ВРУ знаходилось 50 черкаських міліціянтів, інформує сайт infomist.ck.ua

- Це звична практика: надання допомоги сусіднім областям у разі масових заходів, – говорить Пустовар.


Варто зазначити, що у разі надання допомоги сусідній області, правоохоронці переходять у підпорядкування керівника Укправління МВС тієї області, де відбуваються масові заходи, тобто УМВС Києва.

-Усі ці хлопці із блоку громадської безпеки, практично всі були в зоні АТО. Двоє працівників знаходяться в Київському госпіталі. Один із них у тяжкому стані, має проникаюче поранення легенів, другий – з легшими ураженнями, – розповів очільник обласної міліції.

– Спочатку стояли у резерві. Ми були там з 6-ї ранку, – говорить 26-річний правоохоронець із Чорнобаю Сергій Нєвзоров. – Не били, бо стояв ззаду. Але був якраз в епіцентрі вибуху гранати.

Як повідомив головний лікар Черкаської обласної лікарні Олександр Дудник, у частини правоохоронців – вогнепальні уламкові поранення кінцівок та тулуба. Стан цих хворих задовільний, але необхідне подальше лікування і спостереження.

Проте є правоохоронці, які постраждали більше, зокрема від вогнепальних поранень.

– Один пацієнт має ураження малогомілкового нерву, він потребує ретельнішого остеження. Є пацієнт, який був в епіцентрі і отримав вибухову травму. Одного правохоронця зараз оперують лікарі-травматологи, там стопний суглоб уражений уламками. Ще один пацієнт також потребує особливого лікування, бо в нього осколкове ураження шиї, нервових шляхів, – говорить Олександр Дудник.

У самих же міліціянтів настрій бойовий, кажуть, добре, що в Черкасах, бо тут їх відвідують рідні та близькі. Лікуванням, доглядом та харчуванням задоволені. Хочуть швидше стати на ноги, аби продовжити службу.

На постраждалих чекає матеріальна винагорода і на рівні МВС, і від обласного керівництва. Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко окремо пообіцяв фінансову підтримку.

– Головним було організувати швидку допомогу, цим питанням зайнявся мій радник Ігор Фесун. правоохоронців безперешкодно доставили в обласну лікарню, бо вдома набагато легше лікується. Тут надається професійна медична допомога, безпосерньо опікується головний лікар. Важливо, щоб всі хлопці одужали. Хлопці гідно вистояли провокації та не допустили хаос до стін Верховної Ради. Ми підтримаємо звернення від обласної ради щодо надання матеріальної допомоги постраждалим. Але найголовніше -вилікувати, – говорить Юрій Ткаченко.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-1 #3 UA 03.09.2015 09:40
А фрукты где?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #2 007 02.09.2015 20:29
Сьогодні суд арештував 7 осіб, яких встановлено і які брали участь у акціі біля ВРУ...............
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #1 Небайдужий 02.09.2015 16:40
Бажаю всім швидкого одужання!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100