реклама
Sucurity Police

реклама

Підтримка систем протидії ВІЛ-інфекції в Україні, посилення ролі держави в цьому напрямку та оптимізація ВІЛ-послуг після припинення фінансування Глобальним Фондом. Ці та низка інших завдань упродовж п’яти років реалізовуватиме проект «Реформа ВІЛ-послуг у дії». Він фінансується Агентством США з міжнародного розвитку  USAID й виконується компанією Deloitte (Делойт Консалтінг Оверсіз Проджектс). Керівники проекту відвідали Черкаси й зустрілися з керівництвом обласного центру СНІДу, Департаменту охорони здоров’я, обласної державної адміністрації.

Захід провели у прес-центрі Черкаської ОДА. Учасники зазначили, що вона саме на часі, адже наприкінці серпня на сесії обласної ради ухвалили обласну цільову соціальну програму протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2015-2018 роки.


– Особливість її в тому, що вона розроблена за участі громадських організацій, які мають значний досвід у питаннях поширення ВІЛ/СНІДу та туберкульозу, - зауважив заступник голови ОДА Віталій Коваль.

Оскільки після 2016-го року Глобальний Фонд зменшуватиме фінансову підтримку на реалізацію програм боротьби зі СНІДом, перехід на державне фінансування є важливим на регіональному рівні. У цьому питанні Проект співпрацюватиме з місцевими органами влади, аби забезпечити виділення коштів на програми з протидії ВІЛ-інфекції та надання послуг населенню з найвищим ризиком ураження. Черкащина – серед пілотних областей, де допомагатимуть налагодити зазначену роботу в перехідний період.

– В області є важливий плюс області – є прогрес і велике бажання просувати реформи в галузі ВІЛ-послуг, тому ми вважаємо наша робота може бути ефективною саме в Черкаській області, - зауважила директор проекту «Реформа ВІЛ-послуг в дії» Ната Аваліані. – Ми заручилися підтримкою обласної адміністрації й знаємо про активність громадськимих організацій.

Вона зазначила, що неофіційну співпрацю з черкаськими фахівцями розпочали ще на етапі створення обласної програми протидії ВІЛ-інфекції.

– Головне для всіх нас – забезпечення сталості послуг після того, як програма Глобального Фонду завершиться в Україні, - додала експерт.

Проект компанії Deloitte розрахований на 5 років. Вже більше року він реалізується в інших областях.

– В проекті є три ключові компоненти – політика, кадри, фінанси, - розповів один з керівників проекту Олексій Єрьоменко. -  Політика, яка сприяє посиленню ролі держави, розвиток національного потенціалу для формування стійкої відповіді. Фінанси – оптимізація ресурсів, їх дослідження та облік, розроблення фінансового механізму для заходів у сфері ВІЛ. Кадри – посилення кадрового потенціалу в системі охорони здоров’я.

– Після зустрічі гостей запросили до обласного центру СНІДу, де обговорили подальшу співпрацю.

Про це інформує прес-служба департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100