реклама
Sucurity Police

реклама

На фото – Анатолій Лупиніс

На фото – Анатолій Лупиніс

Рішенням Київради від 3 вересня було перейменовано 10 вулиць, які раніше мали «радянські назви», пише видання «Новое время».

Найбільш відомим стало перейменування вулиці Панфіловців на вулицю Добровольчих Батальйонів, адже саме там розміщене посольство Росії.

Для черкащан же особливе значення має найменування колишньої вулиці Горького на честь відомого політика і поета з Черкащини Анатолія Лупиноса.

Анатолій Іванович народився в 1937 році на Донеччині в родині черкащан, які втекли з сибірського табору. Після війни сім’я перебралася на Монастирищину, де Анатолій Лупиніс із золотою медаллю закінчив школу. З 1956 року і до самого падіння радянської влади Лупиніс був безкомпромісним борцем проти комуністичного режиму, багато разів потрапляв за ґрати – в радянських катівнях він провів загалом 23 роки.

Політичну діяльність Анатолій Лупиніс здійснював і в Черкасах, і на всеукраїнському рівні. Він став співорганізатором Асоціації «Зелений світ», українського Меморіалу, Народного руху України, Української національної асамблеї (згодом УНА-УНСО).

Помер у 2000 році, похований на Байковому цвинтарі в Києві.

реклама

Коментарі  

 
-4 #3 Андреевич 06.09.2015 15:25
Слава Героям!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #2 визор 05.09.2015 08:50
Первый раз слышу, кто такой? :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 козак мамай 04.09.2015 14:59
Гідне рішення. Пан Анатолій - людина, чиї заслуги перед Україною та Черкащиною ще належить оприлюднити та належно оцінити. Наш земляк, чесна й мудра людина, патріот, що не волав про любов до України, а вчинками стверджував свій патріотизм. Тож киянам - респект. Але чому в Черкасах ім'я Лупиноса досі не вшановано?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100