Твори 16-ти фіналістів та майстра сучасного українського детективу – Андрія Кокотюхи, увійдуть до друкованої книги, презентація якої запланована під час Форуму Видавців у Львові. До книги короткої детективної прози увійшло і оповідання черкаського журналіста видання «Прочерк» Назарія Вівчарика.

Конкурс детективних оповідань відбувся у декілька етапів: збір та аналіз робіт, формування long-list радою директорів «ЛітМайданчик» та остаточний відбір фіналістів членами журі – письменниками Андрієм Кокотюхою та Антоном Санченком. Згідно з правилами конкурсу, сюжет обов’язково має відбуватися на території України.

Ідея проекту з’явилася у оргкомітету через статичний стан української детективу. «Детективи на сьогодні є одними із найбільш запитуваних книг, адже динамічна проза спонукає людину думати і аналізувати. За кордоном у будь-якому магазині ви можете побачити цілі відділи, присвячені детективній прозі як із перекладами відомих бестселерів, так і з книгами місцевих письменників. В Україні ж – це лише дві-три полиці…», –  каже засновниця «ЛітМайданчик» Вікторія Михайлова, яка наразі займається пошуком партнерів проекту у Німеччині.


«На сьогодні ми докладаємо значних зусиль для того, аби витягнути із шухляд письменників-аматорів їх таланти. Основною метою нашого проекту є саме відкриття широкому загалу нових імен. Наступним кроком буде всеукраїнський тур із презентацією збірки, а також, популяризація її закордоном у якісному перекладі на англійську та німецьку», – підкреслила Анна Дегтярьова, директор мистецького напрямку «ЛітМайданчик».

Перший пробний наклад книги – 300 екземплярів, які підуть у продаж одразу після презентації на Форумі Видавців 2015. Основним партнером проекту став директор видавництва «Електрокнига» – Антон Санченко, проілюструвала книгу – Сивілла Артурова, директор освітнього напрямку платформи.

До збірки після конкурсного відбору увійшли оповідання таких авторів:

# Ім’я автора Назва тексту
1. Віталій Геник Холодна страва
2. Симор Гласенко НОЕ
3. Володимир Старченко Остання роль Мадлен Краус
4. Віталій та Євген Прудченко Без кольору й запаху
5. Марія Хімич Яйця
6. Назарій Вівчарик Справа старого Арчі
7. Михайло Нізовцов Метаморфозний грабіжник
8. Яніна Бутенко Повінь
9. Андрій Павловський Монстр Юрчик
10. Мошкова Ірина Oстання швидкість
11. Євгенія Бабенко Hе один
12. В. Васильченко Шляхи господні
13. Ірина Притика Загадкова полонянка або кого, насправді, викрали?
14. Оксана Самара Жертва прийде сама
15. Вадим Овчаров Тюльпани серед бур’яну
16. Дмитро Безверхній Дружина молочника

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100