реклама
Sucurity Police

реклама

Колектив Черкаського драматичного театру розкритикував дії в. о. художнього керівника Сергія Проскурні на сесії Черкаської обласної ради, назвавши його ставлеником регіоналів. Головною ж вимогою колективу було прохання про зміну художнього керівника та збереження на посаді директора театру Володимира Осипова.

На фото - Сергій Проскурня. Фото з соцмережі "Фейсбук"

На фото - Сергій Проскурня. Фото з соцмережі "Фейсбук"


Заслужена артистка України Наталія Мамалига звернулася до депутатів Черкаської обласної ради, щоб вони «вникли в горе колективу черкаського театру».

– Ми прийшли до вас не тільки в гості, а з тієї причини, щоб ви вникли в наше горе... – почала свій виступ Наталія Мамалига. – 4 жовтня ми презентуємо черкащанам благодійний фонд, який називається «Черкаський театр», бо, як ви знаєте, 1 липня наш театр згорів.  У нас полетіла вся апаратура, у нас страшний автобус... Тож просимо допомогти як коштами, так і організаційними питаннями. Також ми переконані, що відбувається знищення всього театру і української культури. Пан Проскурня (в. о. художнього керівника театру Сергій Проскурня, – ред.) був делегований до Черкас ще владою Януковича через Ганну Герман при владі Тулуба (колишнього голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба, – ред.), щоб режисувати концерти Партії регіонів. Можливо, ви це знаєте. І та ситуація, яка відбувається зараз... Нас цей художній керівник не влаштовує! Заберіть його. Також просимо оголосити конкурс на керівника галузі культури, а також конкурси на директора театру і на художнього керівника. Ми хочемо людей, які розвиватимуть театр! Хочемо підтримки, і щоб це не переросло в театральний майдан! Почуйте нас!

Свою колегу доповнила і голова профспілки театру Наталія Вігран. Вона наголосила, що в театрі конфлікт не між керівництвом, а між колективом та художнім керівником.

– Ми вже висловлювали недовіру Проскурні! Натомість у нас відсторонили від роботи директора. І в цій ситуації, коли в нас немає будинку, коли нам треба гуртуватися, то з нами поруч лише директор. Він хвилюється за театр, вболіває за нього, може нас зберегти і допомогти рухатися далі. І ми можемо з честю і гідністю виходити на сцену. А з художнім керівником ми б хотіли, щоб ситуація вирішилася на нашу користь, – сказала пані Наталія.

Під час обговорення з’ясувалося, що сесією так просто не можна призначити директора театру. Бо, за словами заступника голови ОДА Віталія Коваля, ще раніше на галузевій комісії було з’ясовано, що у 90-х роках галузеві документи були виписані таким чином, що директора може призначити лише управління культури.

– Будуть внесені зміни в документах, щоб депутати облради призначали керівника театру, – сказав Віталій Коваль.

Він також наголосив, що представникам театру треба розділити питання: діяльність колективу і незвична ситуація, що стала причиною пожежі.

– Ми провели низку нарад. І для реалізації творчих здобутків наданий автобус та філармонію. Також запрошують в інші області, надається можливість їздити, дається пальне. Також будуть кошти на мобільне обладнання для поїздок і реалізації творчого потенціалу, – зауважив заступник голови ОДА.

Далі взяв слово в. о. художнього керівника театру Сергій Проскурня.

– Я довго мовчав, але скажу тепер, що пожежа в театрі – це результат безсистемної роботи театру. Дирекція театру маніпулює колективом! Мені треба зустрітися з журналістами і висловити свою думку! Щоб зняти безумний конфлікт, я подаю заяву за звільнення за власним бажанням!

Ці слова в. о. художнього керівника театру викликали аплодисменти від представників театру.

– Це аплодують актори, які живуть в неналежних умовах, бо в гуртожиток перетворений на пральну театру! І це – результат неналежної роботи керівництва театру! І я прошу і Осипова подати заяву! – емоційно зауважив Сергій Владиславович.

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко сказала, що всі були почуті, і обов’язково буде конкурс на призначення керівника театру.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+25 #6 А-320 17.09.2015 15:42
Какой мерзкий человечишка,оче нь надеюсь что его не примет ни одна уважаемая организация.Прощай пи...бол,не грусти смотри футбол!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #5 визор 17.09.2015 15:04
Прощай, пиарщик!!! Надеемся больше тебя здесь не увидеть.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #4 черкассы 17.09.2015 14:12
Наконец, поздравляю,Теат р! Успехов Вам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+27 #3 Яша 17.09.2015 10:27
...ну і як же тепер театр буде без такого "креативного" спеціаліста?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+26 #2 Журналіст 17.09.2015 10:24
Пане Проскурня, Вам давно треба було зустрітися з журналістами і висловити свою думку. Але поки ви "брали паузу" - ховалися, їздили, хворіли збираючи її до купи, - вона перестала когось цікавити.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-12 #1 незнайка 17.09.2015 10:22
А хто кынув грошей у СКРЫНЬКУ
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100