Вчора на традиційній прес-конференції управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА, начальник управління Максим Зеленський вручив почесну відзнаку Заслуженого майстра спорту України 24-річному черкаському каратисту Олександру Науменку.

Звання заслуженого майстра спорту України є найпочеснішим. Наступним після нього йде майстер спорту міжнародного класу.


Перший свій здобуток, а саме звання майстра спорту, Олександр отримав після двох срібних нагород 2008 року. Потім, у 2012 році він став чемпіоном світу з Шотокан карате в США. А після цього перемагав у змаганнях в Польщі та Португалії, що за словами спортсмена, і посприяло отриманню ним почесного звання.

Також Олександр розповідає про місце України на теренах світового карате.

– Авторитет України в карате на високому рівні. Наприклад, ми дуже товаришуємо із командою ПАР. А вони постійно на всі змагання возять по 40-50 спортсменів. І ось, коли в Польщі проходили змагання і в мене був спаринг із поляком – весь зал підтримував свого, а ці 50 спортсменів з ПАР і присутні там українці так само гучно підтримували мене. Це було дуже приємно. Тим більше, що мені вдалось тоді перемогти.

У цьому році Олександру не вдалося привезти чергове звання чемпіона світу з ПАР, однак цей чемпіонат для нього все одно став більш ніж вдалим. Доробок Олександра Науменка – три срібні медалі, дві з яких індивідуальні й одна командна.

Зараз Олександр Анатолійович, син президента Федерації Шотокан карате України Анатолія Науменка, також пробує себе у ролі тренера.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100