реклама
Sucurity Police

реклама

Більш тісно налагодити економічний зв'язок між Черкащиною та Киргизькою Республікою домовилися сьогодні на зустрічі голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Улукбеком Чиналієвим. Про це інформує кореспондент «Прочерку».


– У нас є хороші експортно-імпортні стосунки з вашою державою, що стосується легкої, деревообробної промисловості. Наша область, так само, як і ваша країна, є аграрною, тож думаю, ми могли б знайти багато точок дотику, – зазначив Юрій Ткаченко.

За словами Улукбека Чиналієва, йому відомо про економічний і туристичний потенціал Черкаської області. Зокрема, він згадав за поставки у свою країну черкаського м’яса птиці (Канівська птахофабрика) та зацікавився поставками гранульованого добрива.

– Можливо, ваші фахівці відвідають нашу країну, щоб ми могли відкрити спільне підприємство. Тим більше, що стосунки між нашими країнами є досить тісними ще на історичному рівні. У нас проживає біля 20 тисяч етнічних українців, а у вас – біля 6 тисяч киргизів. До речі, дід відомих українських боксерів Кличків похований в нас, – зазначив Посол.

Презентуючи країну, Улукбек Чиналієв зазначив, що в його країні ліберальні податкові закони, в них нижча цінова політика в плані енергетичних ресурсів. Хоча є й мінуси, як-от, невисока зарплата.

– Ми маємо велику потребу в технологічних ресурсах. Тож тенденція останніх років до спільних інвестиційних проектів могла б бути успішною. Так, нас цікавить виробництво м'ясо-молочної продукції, проте саме в цьому аспекті нам не вистачає технологій. Є в нас потреба в сирах. Нині ми отримуємо багато продукції російського виробництва, але нам є з чим зрівняти. Зокрема, ми б хотіли виробляти продукцію за технологіями українських спеціалістів, – зауважив Улукбек Чиналієв.

Вислухавши Посла, голова Черкаської ОДА зауважив, що область готова до співпраці, зокрема, щодо експорту сирів, підприємства з виробництва якого є в Золотоніському, Канівському, Звенигородському, Катеринопільському районах, та експорту курятини, яку також виробляють на Черкащині.

Те ж саме можна говорити і про м’ясну продукцію, кількість якої може зрости у зв’язку з планами побудувати наступного року в області нову бійню.

– Можна говорити і за самі технології, бо в нас є машино будівництво, зокрема, є компанії з виробництва сільгосптехніки. Є в нас і підприємства з виробництва добрив. Якщо ж говорити за спеціалістів і створення спільних підприємств, то є в нас підприємці, що у цьому зацікавлені. Зокрема, наскільки мені відомо, ми закуповуємо в Киргизії м'ясо качки. Тож ми вам надамо всю інформацію і готові організувати зустріч з підприємцями, – сказав Юрій Ткаченко. – Головний же наш ресурс – це земля і люди. Тож ми залучаємо кошти для створення сільськогосподарських кооперативів. Зокрема, маємо досвід такої роботи в Чигиринському районі.

Також Послу було запропоновано ознайомитися з іншими сферами виробництва на Черкащині: це і свинарство, і молочно-товарні ферми, і виробництво горіхів, виробництво заморожених овочів та фруктів, кондитерське виробництво, лікеро-горілчаної продукції, виробництво будматеріалів та лікарських препараті.

реклама

Коментарі  

 
+3 #5 Марина 23.09.2015 13:59
С Арабскими Эмиратами уже набизнессовалис ь,теперь с киргизами закрутим и отчитаемся о проделанной работе.Ткаченко сделай так.чтобы тебя было.как можно меньше.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #4 Фугас 22.09.2015 14:00
Сошлись на почве тандыра? :lol: У Сасы тындыры еще нет, нада дружить!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 незнайка 22.09.2015 12:38
а вот еще У нас театр сгорел Нада-есть чем поделиться
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Семен 22.09.2015 12:06
Все как обычно: приехали, поговорили, сфоткались, в СМИ информацию закинули, на том все и закончилось
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #1   22.09.2015 11:12
"Доки народ безграмотний, з усіх сфер виробництва на Черкащині, найважливішим сьогодні являється кондитирське виробництво і цирк."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100