реклама

реклама

kadastr Департамент архітектури, будівництва та землеустрою МВК безкоштовно допомагає представникам бізнесу, які хочуть викупити земельні ділянки під своїми об’єктами, підготувати усю необхідну документацію. Як повідомляє прес-служба міськвиконкому, мерія направила уже понад 100 листів підприємцям — переважно власникам промислових підприємств — з пропозицією здійснити викуп землі, на якій розташовані їхні виробництва. Частина з них вже зголосилася пройти цю процедуру.

 У мерії стверджують, що від цього у виграші залишиться як міський бюджет, так і сам підприємець. Міська скарбниця отримає кошти, які будуть вкладені у подальшому в розвиток інфраструктури міста, а підприємець згодом сплачуватиме не орендну плату, а земельний податок, який нижчий у три рази.

—   Для власників бізнесу, які орендують земельні ділянки під об’єктами своїх виробництв, — це найкращий спосіб покращити власний бізнес. Адже нині вони сплачують за землю орендну плату, а коли викуплять, платитимуть земельний податок. Він утричі менший. Більше того, ставши власником землі, бізнесмен матиме можливість  продати або здати в оренду разом із будівлями, що на ній розташовані, подарувати, передати в спадок, обміняти, продати або здати в оренду частину земельної ділянки, — розповіла директор департаменту Марина Геращенко.

За її словами, є чотири головні причини, чому варто викупляти землю. Це поліпшення умов для залучення інвестицій, захист своїх коштів від інфляції, можливість отримати додаткові кошти для розвитку, випустивши акції, та отримання кредитів під заставу ділянки.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100