реклама

реклама

Влада хоче перетворити на вантажний аеропорт у Черкасах (фото - Федір Гонца)

Влада хоче перетворити на вантажний аеропорт у Черкасах (фото - Федір Гонца)

Павло Карась, директор департаменту економічної політики та розвитку, голова Єдиного тендерного комітету міськвиконкому у свій останній перед відпусткою та звільненням день розповів про те, які проекти йому не вдалося реалізувати в місті. Один з них – Черкаський аеропорт. Каже, що в нього було зовсім інше бачення розвитку підприємства, ніж у мера Одарича.

 -  Я не вірю в транспортні й логістичні підходи до розвитку аеропорту, я не бачу перспектив. Їх не бачать мої колеги  і люди, з якими я консультувався у місті Бидгощі та Каунасі – таких же невеликих містах, як і Черкаси, - каже Павло Карась.

За його словами, причин відсутності «вантажних» перспектив  у аеропорту кілька. По-перше, асфальтне покриття злітно-посадкової смуги, яке руйнуватиметься від важких вантажних літаків. По-друге, відсутність обладнання відповідними рампами, залізничною колією і складами, зведення яких обійдеться дуже дорого.

- Специфіка ще й у тому, що вантажні перевезення здійснюють у світі старі літаки переважно радянського виробництва, які дуже гудуть. І все це буде густи коло 60-тисячного масиву Південно-Західного району, - підсумовує Павло Карась.

Вважає, що Черкаський аеропорт має розвиватися іншим шляхом – бути портом для дешевих авіаліній, літаки яких, через відсутність відповідного рівня сервісу, не пускають у столичні аеропорти. Завдяки цьому створюватимуться робочі місця, а місто матиме доходи від туристів. З такими компаніями були переговори і вони підтвердили готовність працювати з Черкасами. Однак це принципово інший проект.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 АлисА 12.08.2011 09:18
Ну здесь Карась как рыба в воде-знает что говорит
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #1 romario 10.08.2011 17:11
Карась, респект тебе!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100