реклама

реклама

amn Минулого четверга набув чинності Закон «Про амністію в 2011 році», який Президент України Віктор Янукович підписав 26 липня. Це буде остання амністія, яку приймають за цим законом, з 2012 року набере чинності новий закон про амністію, який буде суттєво відрізнятися від попереднього. Про це інформує обласна газета "Нова Доба".

 – Цього року під амністію за формальними показниками підпадає 12 900 засуджених по всій Україні, з них 77 – із установ виконання покарань у Черкаській області, – розповідає заступник начальника управління Державного департаменту з питань виконання покарань у Черкаській області Андрій Стрижов. – Найбільша кількість засуджених, які потрапили під амністію, з Черкаської виправної колонії №62 в Хуторах, – близько 45 засуджених за тяжкі злочини. Ще 5-6 осіб буде амністовано зі Старобабанівської виправної колонії, де покарання відбувають засуджені за повторні злочини, і близько 20 жінок достроково звільнять із Уманської виправної колонії №129.
Підпаде під амністію і кілька осіб, які нині перебувають у СІЗО і ще не направлені в місця позбавлення волі, але це вже востаннє, бо, за новим законом, особи, що перебувають під слідством, на дострокове звільнення права не матимуть.
– Неабияке занепокоєння в людей викликає й інформація, що серед звільнених засуджених буде багато хворих на туберкульоз, – веде далі Андрій Миколайович. – По Україні таких засуджених буде близько 50-ти, але вони відразу ж будуть направлені на лікування.
У Черкаській області всі амністовані засуджені діагнозу «туберкульоз» не мають, інше питання – хто і що чекає їх на волі. Можливо, тому через невизначену перспективу трапляються випадки, коли засуджені добровільно відмовляються від амністії і віддають перевагу життю за ґратами.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100