реклама

реклама

Протягом останнього тижня на Черкащині почастішали випадки лісових пожеж. Наразі в лісах області переважає висока (4-го класу) та надзвичайна (5-го класу) пожежна небезпека.

Це зумовлено сонячною погодою та тривалою відсутністю опадів.

У зв’язку з цим в усіх лісгоспах області організовано цілодобове чергування державної лісової охорони з метою оперативного виявлення та гасіння лісових пожеж.

Станом 9 жовтня в лісах, підпорядкованих обласному управлінню, вже сталося 64 випадки низових пожеж на загальній площі в 16,4 га.

З огляду на вищезазначене, лісівники звертаються до мешканців області з проханням утриматися від відвідин лісових масивів, а також від використання відкритого вогню в лісах та прилеглих територіях.

«Нагадуємо, що під час надзвичайної пожежної небезпеки вступає в силу заборона відвідування громадянами лісів та в’їзду до зелених масивів транспортних засобів. Заборона діє для всіх, окрім працівників державної лісової охорони. Доступ до лісів обмежується згідно розпорядження Черкаської ОДА №72 від 1.04.2014 «Про заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж та дотримання вимог правил пожежної безпеки в лісах області на 2014-2016 роки». Закликаємо усіх бути пильними та обережними задля збереження нашого спільного багатства – лісів Черкащини!» – закликають у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100