реклама
Sucurity Police

реклама

Черкащанин Сергій Радченко, який є українським послом музею «Бітлз», що знаходиться в Ліверпулі, в межах мистецького фестивалю «Три крапки» провів зустріч із черкаськими шанувальниками легендарної «ліверпульської четвірки».

Захід був присвячений 75-й річниці з Дня народження легендарного музиканта «бітлів» Джона Леннона.

Сергій Радченко в деталях розповів про дитинство, юність Джона Леннона, становлення гурту та навіть провів віртуальну екскурсію найвидатнішими місцями Ліверпуля, пов’язаними з музикантами. Зокрема, черкаський посол музею «Бітлз» розповів, що перші свої концерти музиканти почали грати, коли взагалі не володіли інструментами.

Сергій Радченко – один із 25 послів ліверпульського музею «Бітлз» у світі. Розповідає, що співпраця з музеєм почалась після того, як відвідав у Ліверпулі музичний магазин, директор якого дуже зацікавився ставленням українців до творчості «Бітлз». З часом Сергію запропонували пройти відбір для того, щоб отримати офіційний статус посла музею, а через деякий час його директор попросив українця зробити виставку, присвячену відомим музикантам.

– Уявіть, директор музею «Бітлз» просить мене, черкащанина, зробити виставку, присвячену «бітлам» у Ліверпулі! – захоплено розповідає Сергій.

Виставка, за словами черкаського посла, місцевих прихильників «Бітлз» вразила. Вона включала пластинки, на яких у радянські часи, обходячи цензуру, змінювали назву пісень та прізвища виконавців. А також зошит із переписаними вручну текстами пісень гурту, пластинки з рентгенівських знімків та інші цікавинки, до яких вдавались наші співвітчизники, щоб послухати «фірмý».


Зараз черкаський посол говорить, що буває у Ліверпулі з періодичністю один раз на два роки. Але цього вистачає, аби виконувати покладені на нього обов’язки.

– Обов’язки посла музею дуже прості – пропагувати надбання «Бітлз». Тобто конкретних завдань, що треба зробити те чи інше, – нема, – зазначає Сергій. – Але, коли йдуть якісь визначні дати, ми організовуємо різні заходи, концерти, долучаємо людей до творчості «Бітлз».

На заході, присвяченому «ліверпульській четвірці», були присутні також і черкаські музиканти. На питання, чи може якийсь із наших сучасних місцевих гуртів бодай наблизитись до легендарних «бітлів», Сергій дипломатично уникає прямої відповіді:

– Розумієте, «Бітлз» – це приклад того, як стати легендарним гуртом. Вони почали з нічого і через працю свого досягли. 10 годин щоденно працювати і працювати, тоді може щось вийде, – говорить Сергій Радченко.

Також Сергій наголошує, що в Черкасах багато прихильників «Бітлз», але для того, аби відкрити якийсь бодай «куточок», присвячений англійським музикантам, потрібно витратити багато зусиль.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100