Через постійне подорожчання газу, черкаська влада все більше звертає увагу на альтернативні види палива. Так, на початку цієї зими, коли теплове навантаження ще не надто високе, тепло і гаряча вода подаватиметься в оселі черкасців завдяки вугіллю. А декілька мікрорайонів міста опалюватиме котельня, яка працюватиме на відходах деревини. Про це 18 серпня повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Все це передбачено затвердженою програмою теплопостачання. Вже сьогодні ми можемо більшу частину міста забезпечувати теплом, яке генерується на Черкаській ТЕЦ без використання газу, але з використанням вугілля. Це вдається зробити завдяки тому, що ми повністю обєднали системи Черкаситеплокмуненерго і Черкаської ТЕЦ. Тож можемо подавати тепло в теплоцентралі незалежно від якої котельні. І коли почнеться опалювальний сезон, ми на початку не будемо запускати котельні «Черкаситеплокомуненерго», а подаватимемо тепло лише з Черкаської ТЕЦ, – пояснив міський голова Черкас.

Що стосується мікрорайонів Луначарка, Соснівка, Дахнівка, де немає теплових магістралей, там влада планує обігрівати помешкання за рахунок біопалива.

– У рамках проекту, який ми реалізуємо з ЄБРР, вже проведений тендер, укладені угоди і нині французька компанія проводить реконструкцію котельні обласної лікарні. Котельня буде переведена на спалювання відходів деревини, – повідомив Сергій Одарич.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100