Колектив Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля обурений тим, що навчальний заклад може в найближчому майбутньому стати структурним підрозділом Харківського університету цивільного захисту. Про це на вчорашній прес-конференції розповіла професор кафедри гуманітарних наук та іноземних мов цього навчального закладу Тетяна Чубіна.

- Наявність Черкаського інституту пожежної безпеки є невід’ємною частиною розвитку Черкащини. А тому та постанова, ухвалена ще за часів Азарова, щодо реорганізації Черкаської академії пожежної безпеки шляхом приєднання до Національного університету цивільного захисту в Харкові є недопустимою.

Коли виникла загроза зникнення самостійного навчального закладу в Черкасах, колектив інституту надіслав листа на ім’я голови Черкаської обласної державної адміністрації з проханням захистити інтереси черкаського закладу перед Кабінетом Міністрів України.

«У 2013 році уряд Миколи Азарова прийняв рішення про реорганізацію Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля і перетворення її на структурний підрозділ Національного університету цивільного захисту України (м. Харків). На даний час продовжуються дії, в першу чергу з боку керівництва Національного університету цивільного захисту України, щодо максимального обмеження в правах і ліквідації автономії Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (колишньої Академії)», - йдеться у листі.

Крім цього, працівники черкаського інституту та члени студентської ради наголошують на важливості їх навчального закладу для всієї України:

«Вуз має вигідне геополітичне розташування, знаходиться в центрі України і в сучасних реаліях агресії путінського режиму, коли частина вузів переноситься в центр України, може стати базою для підготовки висококваліфікованих спеціалістів аварійно-рятувальних підрозділів».

Сьогодні в Україні існує три відомчих заклади системи ДСНС, які розташовані в Харкові, Черкасах та Львові.

За словами Тетяни Чубіної, після закінчення реорганізації, Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля не буде автономним і не матиме тих повноважень, які має зараз.

- До того ж, Черкаський інститут має у своєму розпорядженні велику ділянку землі власної території. Віддати цю землю у користування Харківського ВНЗ безглуздо, - говорить директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Черкаської облдержадміністрації Сергій Пасічник, який теж був присутній на прес-конференції.

А голова Черкаської громадської організації Сергій Лугеря запропонував викладацькому складу та студентській раді інституту ініціювати збір підписів проти реорганізації Черкаського навчального закладу.

Цікаво, що на прес-конференцію, присвячену проблемі Інституту пожежної безпеки були запрошені представники різних політичних сил Черкащини, однак більшість з них так і не знайшли часу відвідати захід.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #7 Я 20.10.2015 19:53
Цитую семен:
А де була Чубіна, коли цей навчальний заклад кінчали? Що вона особисто зробила щоб збільшити набір на держзамовлення? Десертації за гр...... клипала?

Не тільки Чубіна де була, а всі хто там працює де були?З їхньої мовчазної згоди все це відбулося, і в першу чергу з керівництва..Тоді потрібно було вставати і заявляти про навчальний заклад. Так всі мовчали, бо вигідно мабуть було декому...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #6 Прокуратурі 15.10.2015 08:28
Щас в навчальному закладі, через бездарне керівництво відбувається переведення з платної форми навчання на державну.Ціна послуги три тисячі доларів! Де автомайдани та самооборони на зарплаті у к...ціонерів?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #5 МИ 14.10.2015 18:47
Цитую Трохим:
Інститут на базі ПТУ :D Чого тільки кришталі варті, які його очолювали. Звичайна бурса.

А шкарабури кращі?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+19 #4 МИ 14.10.2015 17:56
Геть к.....ціонерів, які за гроші складають сесії курсантам і заочникам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #3 Трохим 14.10.2015 17:41
Інститут на базі ПТУ :D Чого тільки кришталі варті, які його очолювали. Звичайна бурса.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+25 #2 семен 14.10.2015 15:52
А де була Чубіна, коли цей навчальний заклад кінчали? Що вона особисто зробила щоб збільшити набір на держзамовлення? Десертації за гр...... клипала?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 незнайка 14.10.2015 15:29
пожар зачем на территории вчиняли
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100